Τηγανητές ντομάτες
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τριμμένο τυρί με γιαούρτι ή φέτα. Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Υλικά για 4 άτομα
4 ντομάτες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση και έπειτα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες βουτώντας τες για μισό με ένα λεπτό (ανάλογα με το πόσο ψιλόφλουδες ή χοντρόφλουδες είναι) σε νερό που βράζει. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε με την κομμένη πλευρά πάνω σε μία σχάρα να στραγγίσουν. Τις κόβουμε σε χοντρούτσικες φέτες του μισού εκατοστού περίπου. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σ’ενα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι. Πανάρουμε τις ντομάτες στο καλαμποκάλευρο. Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (πρέπει να είναι περίπου σε ύψος ενός εκατοστού) και τηγανίζουμε τις ντομάτες 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με μία κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Κάτας: «Ο Μπόλντγουιν θα κάνει νέα μαγνητική, το πρωί θα ξέρουμε περισσότερα»
- «Whose history is it anyway?» – Μια έκθεση για τη γοητεία όσο και την πολλαπλότητα της πραγματικότητάς μας
- Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γιορτάζουν την επέτειο του γάμου τους με μια άγνωστη φωτογραφία
- Περού: Τουλάχιστον 23 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Μετά από ένα χρόνο απουσίας οι «Παίxτες» επιστρέφουν για λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις
- Πάτρα: Ελεύθερος με όρους ο 19χρονος που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – «Είμαι θύμα, όχι θύτης»