Πολύχρωμη σαλάτα με φακές
Η πιο θρεπτική επιλογή για το μεσημεριανό σας γεύμα!
Υλικά για 2 μερίδες
1 κούπα φακές
1 μεγάλο λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
2 σέλινα, κομμένα σε κυβάκια
Ελιές, ψιλοκομμένες
1/2 αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
110 γρ φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε σε μια κατσαρόλα 3 κούπες νερό και τις φακές για 10 λεπτά, Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τις φακές για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τις και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο κα ανακατέψτε.
Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και τις ελιές και ανακατέψτε καλά. Προτού σερβίρετε προσθέστε το αγγούρι και τη φέτα.
- Oι «χρυσές» συμβουλές του Μπάφετ για επενδύσεις και επιτυχημένη ζωή
- Ποιον βασικό παίκτη δεν θα έχει η Μπάγερν στη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης
- Εύβοια: Ακολούθησαν τις οδηγίες του GPS κι αντί για την Κάρυστο βρέθηκαν σε ρεματιά
- Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και οι Ευρωεκλογές
- Το Ιράν, ο γηραιός Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και η αβέβαιη επόμενη ημέρα
- Ηράκλειο: Έπαθε ανακοπή και πέθανε λίγο πριν την αξονική