Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελευθέριος Βενιζέλος : Επιχείρηση καθαρισμού πριν πάει στα ναυπηγεία [εικόνες]

Ελευθέριος Βενιζέλος : Επιχείρηση καθαρισμού πριν πάει στα ναυπηγεία [εικόνες]

Συνεργεία απομακρύνουν τα αποκαΐδια, αλλά και τα ελάχιστα εναπομείνατα οχήματα, προκειμένου το πλοίο να αποπλεύσει με προορισμό τα ναυπηγεία στο Πέραμα, προς επισκευή

Σε εξέλιξη είναι την Κυριακή η επιχείρηση καθαρισμού στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Ελ. Βενιζέλος», μετά τη χθεσινή πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/08).

Συνεργεία απομακρύνουν τα αποκαΐδια, αλλά και τα ελάχιστα εναπομείνατα οχήματα, προκειμένου το πλοίο να αποπλεύσει με προορισμό τα ναυπηγεία στο Πέραμα, προς επισκευή.

Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Μεταξύ αυτών και ένα φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά και στο οποίο εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Ανακούφιση, βλέποντας τις εικόνες από τις περιουσίες επιβατών που έγιναν στάχτη, προκαλεί η διαβεβαίωση του εκπροσώπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Κώστα Μπερτσιά ότι «η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν – με βάση όσα ορίζει ο νόμος – τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών».

Όπως είπε ο κ. Μπερτσιάς σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου.

Σε ότι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη.

«Υπάρχει νόμος που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία», πρόσθεσε ο κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024