Σολεδάδ Γκαγέγο-Ντίαθ: Η μεγαλύτερη επένδυση είναι η ανεξαρτησία των Media
Η διευθύντρια της «El Pais» μιλάει στο «Βήμα» για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο χώρος της δημοσιογραφίας, για τη μεγαλύτερη ανταμοιβή ενός δημοσιογράφου, για το εάν έχει φτάσει η «ώρα των γυναικών» στην Ισπανία και γιατί δεν χρησιμοποιεί τα social media
Την ώρα που στην Ισπανία αναλάμβανε μια κυβέρνηση στην οποία πλειοψηφούν οι γυναίκες, ο δημοσιογραφικός οργανισμός Prisa ανακοίνωσε ότι τα ηνία της «El Pais», με συντριπτική πλειοψηφία αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της εφημερίδας, μια γυναίκα· η 67χρονη Σολεδάδ Γκαγέγο-Ντίαθ.
Η μέχρι πρότινος υποδιευθύντρια της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας έχει διανύσει μια διαδρομή 40 ετών στον χώρο και στην ίδια εφημερίδα, χαρακτηρίζοντάς την «εφημερίδα της ζωής της». Εχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε να εργάζεται στην «El Pais» από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της. Στην αρχή ως πολιτική συντάκτρια βιώνοντας εκ των έσω τη μετάβαση της πατρίδας της από τη δικτατορία του Φράνκο στη δημοκρατία. Μάλιστα, το 1978 μαζί με τους συναδέλφους της Φεντερίκο Αμπασκάλ και Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ κατόρθωσε να εξασφαλίσει και να δημοσιεύσει το πρώτο σχέδιο του ισπανικού Συντάγματος, σπουδαίο κατόρθωμα για την καριέρα της. Την επόμενη χρονιά ξεκινά τη μακρά και ταυτόχρονα λαμπρή πορεία της στη διεθνή ειδησεογραφία ως ανταποκρίτρια σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι.
- Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Η προστασία από τον Άγιο Ραφαήλ και το συμβολικό όνομα της κόρης τους
- Κρήτη: Με σφυρί και κατσαβίδι πήγε να διαρρήξει ATM στην Ιεράπετρα – Τον τσάκωσε η ΕΛ.ΑΣ.
- Η τεχνητή νοημοσύνη στον κινηματογράφο: Από την αναζήτηση τοποθεσιών μέχρι τη συγγραφή σεναρίων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/1): Φουλ «δράση» με Ολυμπιακό και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Σέρρες: Συνελήφθη καθηγήτρια που φέρεται να φίμωσε 13χρονο μαθητή εν ώρα μαθήματος
- Ουκρανία: «Έδαφος έναντι χρημάτων», η πρόταση σε Ζελένσκι – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Άμπου Ντάμπι

