Yλικά για 4 σουβλάκια

Προετοιμασία: 15′ Αναμονή: 20′ Ψήσιμο: 15′ περίπου

600 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες στα 4
1 κολοκυθάκι, σε χοντρές ροδέλες
1 πιπεριά, κόκκινη, σε καρέ
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα 4

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
6 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χοντροκομμένα πιπέρια (π.χ. μαύρο, σετσουάν, πράσινο, ροζ)
αλάτι χοντρό
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρέας, το γυρίζουμε να καλυφθεί από τη μαρινάδα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο. (Το ιδανικό θα ήταν να μείνει ένα ολόκληρο 24ωρο στη μαρινάδα.) Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα λαχανικά σε μεταλλικά καλαμάκια για σουβλάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πουρέ λαχανικών ή πουρέ πατάτας ή με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.

Tip

Αν δεν έχουμε μεταλλικά καλαμάκια για τα σουβλάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα, αρκεί να τα έχουμε βάλει για 10 λεπτά μέσα σε ένα μπολ με νερό, για να τραβήξουν υγρά και να μην καούν στο ψήσιμο.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης