Μετά τα επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, τώρα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς  χώρους .

Την Κυριακή, λίγο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια, έφτασαν στο σημείο να μας ενημερώσουν από την κυβέρνηση ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης. Μία ημέρα αργότερα, ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε με tweet για το αυτονόητο. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε σημαντική τομή για τον πολιτισμό  το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, που ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη αξία της χώρας μας, η πυξίδα μας για το μέλλον» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας ότι «ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη δυνατή τοποθέτηση του πολιτιστικού αγαθού της πατρίδας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά».

«Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη αξία της χώρας μας, η πυξίδα μας για το μέλλον. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ολοκλήρωσε μια σημαντική τομή: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας» αναφέρει ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τα εκατομμύρια των επισκεπτών με τη δυνατότητα αγοράς μέσω διαδικτύου (http://etickets.tap.gr) και περιορίζει τον χρόνο αναμονής για την είσοδο στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία».

Όπως σημειώνει, «ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη δυνατή τοποθέτηση του πολιτιστικού αγαθού της πατρίδας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά». «Και στον πολιτισμό η Ελλάδα προχωρά», καταλήγει η ανάρτηση του πρωθυπουργού.