Εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα το πρωί, όπως προκύπτει από νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας με τη νεότερη ανακοίνωσή του ανασκεύασε την αρχική ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι νοσηλευόταν σε θάλαμο εντατικής θεραπείας, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και αφήνοντας πλήρως εκτεθειμένο τον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα, στην νεότερη ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο. Αυτή τη στιγμή, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Στις ΜΕΘ, μετά την επιτυχή αποσωλήνωση ασθενούς, οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Θρίασιο» είναι πλέον 6. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.»

Η αρχική ανακοίνωση ανέφερε: «Σήμερα, Πέμπτη 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας 78 ετών (με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό), που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Σισμανογλείου. Αυτή τη στιγμή, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση».

Η ομολογία του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η 78χρονη κατέληξε, είχε καταγγείλλει ότι η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη β’ πνευμονολογική κλινική του Σισμανόγλειο και όχι σε ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλλει τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση ότι κρύβει τον πραγματικό αριθμό των τραυματιών από τις πυρκαγιές και την κατάστασή τους, καθώς και ότι εκείνοι που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τις διαθέσιμες κλίνες. Έτσι, κάποιοι μένουν εκτός θαλάμων εντατικής θεραπείας, όπως συνέβη και με την 78χρονη που κατέληξε σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για το 93ο θύμα των φονικών πυρκαγιών.

Ολόκληρη η «μαύρη λίστα» με τα ονόματα των νεκρών

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο