Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριγκατόνι στο τηγάνι με κολοκυθάκι και τυρί

Ριγκατόνι στο τηγάνι με κολοκυθάκι και τυρί

Αντί για ριγκατόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες.

Υλικά για 4 μερίδες

1/2 κιλό μακαρόνια (πένες ή ριγκατόνι)
1 γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ή φέτα ή μοτσαρέλα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδα
1 1/2 φλιτζάνι τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζάνι τυρί για μακαρόνια, π.χ. πεκορίνο
1/2 φλιτζάνι βασιλικό

Εκτέλεση

1. Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και αλάτι. Φτάστε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Σουρώστε τα μακαρόνια και αφήστε τα διατηρώντας τα 3/4 του νερού.

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

4. Προσθέστε το κολοκύθι και τα τοματίνια και μαγειρέψτε μέχρι να τηγανιστούν και αυτά για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο.

5. Προσθέστε το νερό που είχατε φυλάξει και ανακατέψτε καλά ώστε να σκεπάσει όλα τα υλικά. Μετά ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το τυρί για μακαρόνια και ανακατέψτε πάλι.

6. Πασπαλίστε τη ρικότα και το βασιλικό πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρετε!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024