Ντακάκια με ούζο και φέτα
Διαφέρουν χάρη στο ούζο και στα τριμμένα αγγουράκια και θα συντροφεύσουν ιδανικά κάθε ουζοκατάνυξη
Spotlight
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)
2 αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σφηνοπότηρο ούζο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 κρίθινα παξιμαδάκια
1 φλ. φέτα, τριμμένη
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την πιπεριά και το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα παξιμάδια.
Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις