Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Β. Αιγαίο – Στ. Ελλάδα – Αττική
Στην Αττική τίθενται σε ισχύ αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για την Τετάρτη, στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος) και Αττικής, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές στην Αττική
Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, τίθενται σε ισχύ, για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας, οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές των οικείων αντιπεριφερειαρχών του 2018 για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Η γενική γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τις αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στις περιοχές που προβλέπουν αυτές, και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Επίσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- Ο Κουτλουάι μίλησε για τον Μπαρτζώκα τον ημιτελικό με τη Φενέρ και τη διαχείριση πίεσης στο Final Four
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442