Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντοπούλου για πυρκαγίες : Να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες

Κωνσταντοπούλου για πυρκαγίες : Να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή»

«Ζητούμε να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προέκυψε θάνατος ή βαρύς τραυματισμός, της παράβασης καθήκοντος, που αφορά τα καθήκοντα όλων των συναρμοδίων, και βεβαίως της απόπειρας συγκάλυψης των εγκλημάτων και υπόθαλψης των υπαιτίων» δήλωσε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα η κίνηση για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έδωσε διευκρινίσεις ως προς τη μήνυση. «Κρούουμε τον κώδωνα της προσοχής προς την εισαγγελία και λέμε τα έγγραφα να ελέγχονται για τη γνησιότητά τους, και προτείνουμε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να διακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά. Καταθέτουμε τη μήνυση αυτή ως πολίτες κι ως πολιτικό κίνημα, και το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι από αυτή την τραγωδία προσβάλλεται βαθιά η ύπαρξη όλων μας, πενθούμε γι αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, κι αισθανόμαστε το καθήκον να κάνουμε κάτι» ανέφερε.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. Κρούουμε τον κώδωνα της προσοχής και του κινδύνου διότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή, αντιπερισπώντας την και μιλώντας για τα αυθαίρετα. Οι δικαιολογίες έχουν περισσέψει». Πρόσθεσε.

«Ζητάμε να διερευνηθεί η συνολική ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης, άμεσης βοήθειας, πολιτικής προστασίας, νοσηλείας-περίθαλψης στη χώρα, που επιδεινώθηκε δραματικά λόγω των περικοπών των μνημονίων. Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθώ στο μείζον ζήτημα που επισύρει βαριά ποινική ευθύνη: το ζήτημα της μη εκκένωσης της περιοχής» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντής Καραναστάσης σημείωσε: « Είναι ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη, να διερευνηθεί εξαντλητικά η υπόθεση, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες κανενός και να μην μείνει ατιμώρητος κανένας».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024