Ο κύριος Γιώργος Τσίπρας είναι 51 ετών, επτά χρόνια μεγαλύτερος από τον εξάδερφό του, πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο μηχανικός στο επάγγελμα, Γιώργος Τσίπρας, βρέθηκε από το 2015 και μετά σε κυβερνητικές θέσεις εγκαταλείποντας τα εργοτάξια και μπαίνοντας σε κοστούμια εξουσίας.

Όχι ότι στο επάγγελμα του μηχανικού έκανε καμιά μεγάλη καριέρα. Μια εταιρεία άνοιξε με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά απέτυχε παταγωδώς και την έκλεισε κακήν κακώς.

Ωστόσο, ως μέλος της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να χαθεί. Η ζωή προσφέρει πάντα ευκαιρίες στους ικανούς.

Ετσι λοιπόν, αντί να ρίχνει μπετά στο ήλιο και τη βροχή, βρέθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, στο πλάι του Νίκου Κοτζιά. Κάποιοι είπαν ότι τον έβαλε εκεί ο πρωθυπουργός ως τοποτηρητή στον «ανεξέλεγκτο» υπουργό. Ισως και γι’ αυτό να μην ήταν πολλές και καλές οι σχέσεις του Κοτζιά με τον Γιώργο Τσίπρα.

Θα ρωτήσει κανείς: «Τι δουλειά έχει ένας μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου με τις διεθνείς σχέσεις και κυρίως με την προσέλκυση επενδυτών;» Καμιά, και γι’ αυτό η προσφορά του στον τομέα αυτό ήταν μηδαμινή.

Ο πρωθυπουργικός εξάδερφος δεν άντεξε την πληθωρική παρουσία του κ. Κοτζιά και αποχώρησε από το χλιδάτο υπουργείο Εξωτερικών. Όταν, όμως, σε λένε Τσίπρα πάντα υπάρχει μια θέση, γι’ αυτό κι έγινε σύμβουλος του ξαδέρφου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προφανώς έχοντας πολύ χρόνο κάθε μέρα αποφάσισε ο κύριος Γιώργος Τσίπρας να γίνει troll του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σαν κι αυτά των 0,60 ευρώ, πιο ακριβοπληρωμένα βεβαίως. Τρώει πολύ από το χρόνο του στις αναζητήσεις στα social media και στο σχολιασμό της επικαιρότητας. Ετσι, λοιπόν, κι ενώ όλες οι εφημερίδες και τα ενημερωτικά sites ασχολήθηκαν με το μπάχαλο του κρατικού μηχανισμού και με την ντροπή να μην μπορούν να ανακοινώσουν έναν σωστό αριθμό νεκρών και αγνοούμενων, ο κ. Τσίπρας τα έβαλε με το site των «Νέων».

Ο στο επάγγελμα «πρωθυπουργικός εξάδελφος», με την ελάχιστη προσφορά στη χώρα, κατηγορεί τα «Νέα» για δημοσιογραφική αθλιότητα γιατί τολμήσαμε να πούμε ότι δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς, ούτε τους συγγενείς τους. Ανακοινώνουν άλλα τη μία ημέρα, άλλα την άλλη, ένα απόλυτο μπάχαλο και μια είδηση που την δημοσίευσαν οι πάντες. Ομως, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μας με εντολή των υπογείων του Μαξίμου, από τα οποία άλλωστε περνά καθημερινά για να πάρει τη γραμμή.

Θα μπορούσα προσωπικά να του απαντήσω με ανάλογο τρόπο, αλλά τι νόημα έχει να τσακώνεσαι στο διαδίκτυο με επίσημα troll;

Και στο κάτω – κάτω γιατί να ασχοληθείς με κάποιος που αν δεν τον έλεγαν Τσίπρα δεν θα τον έπαιρναν ούτε για να διοικήσει περίπτερο; Θα θέλατε να φτιάξετε το σπίτι σας και θα προσλαμβάνατε για μηχανικό τον εξάδελφο;

Αλλά μόνο ένα πρέπει να ρωτήσουμε τον κύριο Γιώργο Τσίπρα; Στο σπίτι όλοι καλά; Θα βρει κάποια στιγμή το χρόνο να μας απαντήσει τι ακριβώς έγινε στη Χούντα με τον Ηρακλή Τσίπρα, τον πατέρα του; Οι καταγγελίες για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει τότε είναι επώνυμες, έχουν εκδοθεί και βιβλία γι’ αυτές. Μπορεί κάποια στιγμή να μας εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει; Όχι ότι υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, απλά για λόγους ιστορικούς.

Αλλά και κάτι ακόμη. Εκείνη η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που έχει το όνομά του που βρίσκεται; Η πλαστογραφία είναι κακούργημα αν δεν απατώμεθα, αν και με μια ρύθμιση όταν είσαι κυβέρνηση τα λύνεις όλα. Μπορεί να έχει γίνει κάποιος λάθος και να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε, αλλά ο… εξάδελφος του Καίσαρα δεν πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμιος;

Ας αφήσει, λοιπόν τα «Νέα» και ας βρει χρόνο να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις. Ετσι για την ιστορία.