Σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται σε αγωνιστικό επίπεδο έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο όλων το ρόστερ του που χρειάζεται ενέσεις ποιότητας, έρχεται το ενδεχόμενο να φύγει από τη φυσική του έδρα και να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ. Σε μια σεζόν που θα είναι ό,τι χειρότερο να του τύχει και αυτό.

Αν το ίδιο συνέβαινε 1-2 χρόνια πίσω δεν θα ήταν απαραίτητα κακό. Οι «πράσινοι» είχαν τους παίκτες και το ρόστερ για να «σηκώσουν» ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είχαν τις προσωπικότητες για να παίξουν σε ένα γήπεδο που δεν θα είναι η… καυτή έδρα, όπως η Λεωφόρος. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Για μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, με εύθραυστη, που αρκετά απ’ αυτά θα ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία, ένα αχανές, απόμακρο και «κρύο» γήπεδο θα παίξει αρνητικό ρόλο. Διαφορετικά να έχεις… δίπλα σου τον οπαδό της ομάδας σου, που θα σε στηρίξει και θα σου δώσει ώθηση και άλλο να τον έχεις σε απόσταση, όπως στο ΟΑΚΑ. Το ΟΑΚΑ, όσο κόσμο και να έχει, έδρα δεν θα γίνει.

Το κυριότερο; Ποτέ δεν θα φοβίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Λεωφόρος, ακόμα και μισογεμάτη να είναι, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα. Μπορεί να «χτυπήσει» στην ψυχολογία. Θετικά σε εκείνη του Παναθηναϊκού, αρνητικά στον αντίπαλο. Είναι «δύσκολο» γήπεδο. Έχει… κρίνει αποτελέσματα.

Δυστυχώς, στον πολύπαθο Παναθηναϊκό έρχεται να προστεθεί η μεγάλη κόντρα ΠΑΕ – ερασιτέχνη, σαν κερασάκι μιας τούρτας που μόνο νόστιμη δεν είναι. Μια κόντρα η οποία φέρνει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, ακόμα περισσότερη εσωστρέφεια και σίγουρα μπορεί να έχει αντίκτυπο στο αγωνιστικό τμήμα. Κι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας