Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νιφάδες βρώμης: Η συμβολή τους στη δίαιτά σας

Νιφάδες βρώμης: Η συμβολή τους στη δίαιτά σας

Η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα σας κρατήσουν χορτάτη για ώρες.

Οι υδατάνθρακες τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια αποτελούν το πιο κακόφημο τρόφιμο στον χώρο της διατροφής. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ξεχάσει τον ευεργετικό τους ρόλο στην υγεία μας.

Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν ορισμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι (όταν καταναλώνονται με μέτρο) μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα σας κρατήσουν χορτάτη για ώρες.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσαστε, οι νιφάδες βρώμης προκύπτουν από ολόκληρο τον σπόρο της βρώμης, η οποία έχει κοπεί με σκοπό να μαγειρεύεται γρηγορότερα. Από την άλλη, το κλασικό πίτουρο βρώμης προκύπτει από το αποφλοιωμένο πίτουρο του σπόρου.

Δε χωράει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιοπαθειών, αλλά επίσης σας εφοδιάζει με μία σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης που χρησιμεύει στη μυϊκή ανάπτυξη.

Έχετε κατά νου να απέχετε από τη ζάχαρη που προστίθεται στη βρώμη «με γεύση», π.χ. στη βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, η οποία είναι διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ σήμερα. Η βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, δε θα πρέπει να είναι

Πάντοτε να ψάχνετε για απλή βρώμη και δώστε της πιο γλυκιά γεύση μόνη σας, προσθέτοντας λίγο μέλι ή φρούτα.

Ένα φλιτζάνι βρώμη μαγειρεμένο με νερό έχει 166 θερμίδες, 32 γρ. υδατάνθρακες, 6 γρ. πρωτεΐνη, 4 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. λίπη, 18% σελήνιο, 68% μαγγάνιο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024