Νιφάδες βρώμης: Η συμβολή τους στη δίαιτά σας
Η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα σας κρατήσουν χορτάτη για ώρες.
Οι υδατάνθρακες τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια αποτελούν το πιο κακόφημο τρόφιμο στον χώρο της διατροφής. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ξεχάσει τον ευεργετικό τους ρόλο στην υγεία μας.
Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν ορισμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι (όταν καταναλώνονται με μέτρο) μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα σας κρατήσουν χορτάτη για ώρες.
Σε περίπτωση που αναρωτιόσαστε, οι νιφάδες βρώμης προκύπτουν από ολόκληρο τον σπόρο της βρώμης, η οποία έχει κοπεί με σκοπό να μαγειρεύεται γρηγορότερα. Από την άλλη, το κλασικό πίτουρο βρώμης προκύπτει από το αποφλοιωμένο πίτουρο του σπόρου.
Δε χωράει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιοπαθειών, αλλά επίσης σας εφοδιάζει με μία σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης που χρησιμεύει στη μυϊκή ανάπτυξη.
Έχετε κατά νου να απέχετε από τη ζάχαρη που προστίθεται στη βρώμη “με γεύση”, π.χ. στη βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, η οποία είναι διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ σήμερα. Η βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, δε θα πρέπει να είναι
Πάντοτε να ψάχνετε για απλή βρώμη και δώστε της πιο γλυκιά γεύση μόνη σας, προσθέτοντας λίγο μέλι ή φρούτα.
Ένα φλιτζάνι βρώμη μαγειρεμένο με νερό έχει 166 θερμίδες, 32 γρ. υδατάνθρακες, 6 γρ. πρωτεΐνη, 4 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. λίπη, 18% σελήνιο, 68% μαγγάνιο.
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442