Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα

Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα

Πειραματιστείτε είτε με κόκκινη είτε με λευκή κινόα

Υλικά (για 2-4 άτομα)

4 στρογγυλά κολοκυθάκια
100 γρ. κινόα
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το ψήσιμο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6-7 χουρμάδες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένους
½ χούφτα κάσιους, περασμένα από το multi
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζoυμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, την ψιλοκόβουμε και αλατίζουμε. Την αφήνουμε σε ένα πιάτο να βγάλει τα υγρά της για 10 λεπτά και τη στραγγίζουμε καλά με τα χέρια.

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε να βράσει σε 250 ml νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την ψίχα κολοκυθιών, για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε την κινόα, τους χουρμάδες και τα κάσιους, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σταθούν για μερικά λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα αυτό και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό, περίπου 1 δάχτυλο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα, τη στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης 

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024