Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα
Πειραματιστείτε είτε με κόκκινη είτε με λευκή κινόα
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Υλικά (για 2-4 άτομα)
4 στρογγυλά κολοκυθάκια
100 γρ. κινόα
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το ψήσιμο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6-7 χουρμάδες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένους
½ χούφτα κάσιους, περασμένα από το multi
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζoυμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, την ψιλοκόβουμε και αλατίζουμε. Την αφήνουμε σε ένα πιάτο να βγάλει τα υγρά της για 10 λεπτά και τη στραγγίζουμε καλά με τα χέρια.
Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε να βράσει σε 250 ml νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την ψίχα κολοκυθιών, για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε την κινόα, τους χουρμάδες και τα κάσιους, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σταθούν για μερικά λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα αυτό και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό, περίπου 1 δάχτυλο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα, τη στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις