Μιλφέιγ με γιαούρτι και ανανά
Το σιρόπι της κομπόστας του ανανά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φρουτοσαλάτα μαζί με λίγο μπράντι ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
YΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια)
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση ανανά
80 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένα σε σαντιγί
20-25 φύλλα μέντας, τσαλακωμένα με το χέρι
10 ροδέλες κομπόστα ανανά, στραγγισμένες, σε κύβους
½ πακέτο σφολιατίνια, σπασμένα με το χέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγο το γιαούρτι μαζί με την άχνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί.
Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε τη μέντα και τον ανανά. Ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τα μισά σπασμένα σφολιατίνια στα ποτήρια, βάζουμε από πάνω μια στρώση κρέμας και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- NASA: Νέα φωτογραφία από το διάστημα προκαλεί δέος στο Twitter – Η ανάρτησή της
- Έρχεται πόλεμος με τη Ρουάντα; – Ο πρόεδρος της ΛΔ Κογκό δεν το αποκλείει
- Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»
- Οι «αθεόφοβοι»: Κόντρα διοίκησης ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ για την «Ακολουθία του Νιπτήρος»
- Χούθι: Απειλές για «χτυπήματα» σε όλα -ανεξαιρέτως- τα πλοία που θα προσεγγίζουν λιμάνια του Ισραήλ
- MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League ο φανταστικός Ελ Κααμπί! (vid)