To παραδοσιακό μαλεμπί γίνεται πολύχρωμο
Απλούστατο στη σύλληψη, το παραδοσιακό µαλεµπί παίρνει χρώμα µε σιρόπι τριαντάφυλλου και λικέρ µέντας
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά µπολ)
8 φλ. νερό, χλιαρό
1 φλ. νισεστέ
1 φλ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες ροδόνερου
12 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου (υπάρχει έτοιμο στην αγορά) ή 12 κ.γ. λικέρ µέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ρίχνουµε 1 φλ. νερό µαζί µε τον νισεστέ και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε 7 φλ. νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουµε τον νισεστέ στο 8 φλιτζάνι νερού και ανακατεύουμε για να λειώσει. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα αρχίσει να χυλώνει. Αποσύρουµε αµέσως από τη φωτιά, προσθέτουµε το ροδόνερο και συνεχίζουµε για λίγα λεπτά το ανακάτεµα.
Μοιράζουµε την κρέµα σε µπολ, αφήνοντας δύο δάχτυλα από το χείλος. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την βάζουμε στο ψυγείο. Οταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουµε την καθεµιά µε 2 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου ή λικέρ µέντας.
- Berghain: Το πιο «σκληρό» κλαμπ στον κόσμο
- Μονή της Χώρας: Ποιο είναι το χριστιανικό μοναστήρι του 6ου αιώνα που μετατρέπει σε τζαμί ο Ερντογάν
- Παρίσι: Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη στο Παλάτι των Βερσαλλιών
- Συγκλονίζει ο Κώστας Μπίγαλης για την απώλεια του Αντώνη Τουρκογιώργη
- «Έχω κολλήσει στο αυτοκίνητό μου» – Οδηγός παγιδεύτηκε μέσα σε ένα Tesla
- «Στα ραντάρ του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»