Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο «εσωτερικό» δείγμα γραφής της νέας γενιάς GLE επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το πλήθος εμφανίσεων της νέας GLE ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου μπροστά στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού.

Όπως αποκαλύπτει το σετ σκίτσων η νέα GLE θα ενσωματώσει στο τεχνολογικό της παλμαρέ το MBUX, το λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζει το infotainment το οποίο εισήγαγε πριν λίγους μήνες η A-Class στο λεξιλόγιο της γερμανικής φίρμας.

Έτσι κυρίαρχο στοιχείο στον σχεδιασμό του εσωτερικού της GLE θα είναι το δίδυμο οθονών σε ενιαία επιφάνεια που φιλοξενούν τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες του παραπάνω συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η διαφορά από την μικρότερη Mercedes είναι ότι στην περίπτωση της GLE, λόγω μεγέθους, η διαγώνιος των οθονών θα διαμορφωθεί σε 12,3 ίντσες.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τις εμφανίσεις της GLE, είναι το νέας σχεδίασης τιμόνι που θα υιοθετήσει και το οποίο εκτός της αισθητικής διαφοροποίησης θα φιλοξενεί, σύμφωνα με πληροφορίες στις ακτίνες του χειριστήρια και επιφάνειες αφής, επιτρέποντας το χειρισμό πλήθους λειτουργιών χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να απομακρύνει τα χέρια του.

Μεγαλύτερου μεγέθους θα είναι και η επιφάνεια αφής γνωστή ως touchpad στην κεντρική κονσόλα που στο κατώτερο τμήμα της έχει αποκτήσει δύο χειρολαβές. Στα στοιχεία που επίσης ξεχωρίζουν είναι το νέο τετραγωνισμένο σχήμα των αεραγωγών οι οποίοι πλέον τοποθετούνται κάτω από την κεντρική οθόνη αφής του infotainment.

Επίσης όπως έχει επισημάνει η Mercedes-Benz το εσωτερικό της νέας GLE θα επωφεληθεί από ένα νέο σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού LED ο οποίος θα προσδίδει στο θάλαμο επιβατών μια πολύ διαφορετική εικόνα.

Ανεξαρτήτως των όσων φέρνουν στο φως τα νέα σκίτσα και σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της GLE, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική η οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ήδη γενναιόδωρη ευρυχωρία του εσωτερικού.

Πλην αυτού η νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του συνολικού βάρους, στοιχείο που σε συνδυασμό με μια σειρά αποδοτικών κινητήρων θα επιφέρει ευεργετικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την αποδοτικά του γερμανικού SUV.