Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE Coupe 2020: Νέα δυναμική

Mercedes-Benz GLE Coupe 2020: Νέα δυναμική

H δυναμικότερη εκδοχή αμαξώματος της νέας γενιάς GLE δίνει το στίγμα της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, αποκαλύπτοντας την πρόθεση της γερμανικής φίρμας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο σχεδιαστικά τη σπορ διάσταση που εκπροσωπεί.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA 

Μετά το πλήθος εμφανίσεων της νέας γενιάς της GLE ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, η coupe έκδοση του γερμανικού SUV έρχεται να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο δημοσιότητας, δίνοντας μια πρώτη εικόνα για τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της νέας εκδοχής της η οποία αναμένεται το 2020.

Στο μπροστινό τμήμα, όπως εύλογα θα περίμενε κανείς η GLE Coupe δείχνει να διαθέτει την ίδια «όψη» με τα σχεδόν ακαμουφλάριστα πρωτότυπα της «απλής» GLE.

Διατρέχοντας το αμάξωμα προς τα πίσω, διαπιστώνει κανείς ότι η Mercedes-Benz, συνεπικουρούμενης μιας πιο έντονης coupe οροφής έχει ενισχύσει τις δόσεις τις δόσεις δυναμισμού στη σχεδίαση προς όφελος ενός ακόμα πιο αθλητικού παραστήματος για το επιβλητικών διαστάσεων coupe SUV.

Υπό το σκεπτικό της πιο έντονης σπορ προσωπικότητας, οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν το spoiler στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένας αεροδυναμικός διαχύτης που πλαισιώνεται από την παρουσία των δύο χορταστικών σε μέγεθος απολήξεων του συστήματος εξαγωγής.

Ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών λεπτομερειών που την ταυτοποιούν ως coupe SUV, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και η νέα GLE στη συμβατική έκδοση αμαξώματος, η GLE Coupe αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την αεροδυναμική της.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, όπως και στην περίπτωση της GLE, η GLE Coupe θα αξιοποιήσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα έχει θεαματικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του βάρους προς όφελος τόσο της αποδοτικότητας όσο και των οδικών της χαρακτηριστικών.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά της GLE, ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος, αναμένεται να προσφέρεται και σε δικίνητες εκδόσεις υπό το σκεπτικό μεγαλύτερης αποδοτικότητας.

Τις προδιαγραφές της θα πλαισιώσει μια νέα γκάμα κινητήρων η οποία θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της αποδοτικότητας η οποία αναμένεται να ενισχυθεί κατά 20%.

Στο ήδη γνωστό εσωτερικό από προηγούμενες εμφανίσεις του γερμανικού μοντέλου αναμένεται η γνώριμη τεχνολογική υπεροπλία με το δίδυμο οθονών των 12,3 ιτσών για τις λειτουργίες του infotainment και τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων σε συνδυασμό με το ευφυές λειτουργικό MBUX το οποίο έκανε πρεμιέρα στην A-Class.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024