Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Argentina τέλος τα ψέματα

Argentina τέλος τα ψέματα

Οι Γάλλοι δεν είναι Νιγηρία, και η αδυναμία του Μασεράνο το Σάββατο θα φανεί δέκα φορές παραπάνω αν δεν...

H γηραιότερη εθνική Αργεντινής που εμφανίστηκε ποτέ σε Μουντιάλ. Μέσος όρος ηλικίας 30, 5 έγραφε η ούγια της χθεσινής 11άδας. Μικρότερος ο 25άχρονος Ταλιαφίκο που μάλλον ήταν και ο χειρότερος του ματς, μεγαλύτερος ο 34άρης Μασεράνο που μόλις παρέδωσε πνεύμα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου πρώτου μέρους, άλλαξε και την αγωνιστική ταχύτητα της ομάδας του Σαμπάολι.

Δεν είναι ο Μέσι το «βαρόμετρο», el Jefecito λέγεται ο ποδοσφαιριστής που επιβάλλει τα δεδομένα. Εκείνος που ελευθέρωσε τον Μπανέγα να μοιράζει τη μπάλα με χάρη μέσα στο μποτιλιάρισμα των Νιγηριανών, εκείνος που τράκαρε με δύο συμπαίκτες του στο κόρνερ που έφερε το πέναλτι, εκείνος που έκανε το πέναλτι, μα κυρίως εκείνος που έπαιζε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με αίματα στο πρόσωπο σε μια συγκλονιστική εικόνα.

Ο «Μάτσε» είναι η Αργεντινή και όσο ο προπονητής δεν τον καλύπτει με κάποιον εξίσου έτοιμο να θυσιαστεί για το σύνολο (όπως ο αθόρυβος MVP Λούκας Μπίλια του 2014) οι Λατίνοι θα υποφέρουν.

Ποιος προπονητής όμως; Ο Χόρχε Σαμπάολι που για πολλοστή φορά αγνόησε τον Ντιμπάλα για χάρη του Παβόν και του Μέσα ή οι προπονητές Μασεράνο και Μέσι που πλέον φαίνεται πως τίποτα δεν συμβαίνει, αν δεν δώσουν οι δύο τους το «οκ»; Τον τσίμπησε το βίντεο τον «Λίο» να επιτρέπει στον Σαμπάολι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Αγκουέρο.

Τι άλλο θα πρέπει να δει κανείς για να καταλάβει τι συμβαίνει στο στρατόπεδο αυτής της ευλογημένης ποδοσφαιρικής φύλης που είτε στα καλά της, είτε στα άσχημα απασχολεί τον κόσμο όλο. Υπάρχει μια ανταρσία σε εξέλιξη και είναι άγνωστο αν η πρόκριση μπορεί να ρίξει τους τόνους…

Η Γαλλία υψώνει το ανάστημα της το Σάββατο, και αυτό το πρώτο νοκ άουτ της διοργάνωσης προκύπτει με ονόματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού. Έχει η ομάδα του Ντεσάμπ, τον Καντέ, τον Πογκμπά, τον Ματουιντί.

«Βρυκόλακες» στον άξονα που εκ των πραγμάτων ξεκινούν με μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στη μοναξιά του Μασεράνο. Αν η Αργεντινή δεν αλλάξει (για τέταρτη φορά σε τέσσερα ματς του Μουντιάλ) διάταξη, αν δεν υποστηρίξει καλύτερα τη μεσαία γραμμή της, μοιάζει απίθανο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ακόμη και αν ο Μέσι μπει με τη μπάλα στα δίχτυα…

Οι Γάλλοι δεν είναι Νιγηριανοί να τρομάξουν από την αντίπαλη φανέλα. Είναι ένα από τα πιο νεανικά συγκροτήματα του Παγκοσμίου κυπέλλου, και ένα ρόστερ που μαζί με αυτό της Βραζιλίας σε χορταίνει μόνο από την… όψη του. Τώρα τα ψέμματα τελείωσαν…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024