Σαρδέλες παντρεμένες
Όσοι τις προτιμούμε καυτερές, προσθέτουμε 1 - 2 πιπερίτσες
Υλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό σαρδέλες (περίπου 44 κομμάτια)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας (σε μπαχαράδικα και σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ)
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. νερό
2 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
Διαδικασία
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες, τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος σε ζευγάρια, τη μία πάνω στην άλλη, και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βγάλουν το άρωμά τους, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σαρδέλες. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ρίχνουμε ένα-ένα ζευγάρι τις σαρδέλες, το ένα πλάι στο άλλο και τις βράζουμε ξεσκέπαστές για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να δέσει η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε με το κουτάλι, απλώς κουνάμε το τηγάνι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ηλικία: Πότε αισθανόμαστε πιο έντονα την μοναξιά;
- ΗΠΑ: Όργιο καταστολής στις πανεπιστημιουπόλεις – Πάνω από 2.000 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών
- Εκλογές στη Βρετανία: Η πρώτη νίκη των Εργατικών κόντρα στους Τόρις
- Σοφία Βόσσου: «Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά»
- Μαντλίν: Το σπαρακτικό μήνυμα των γονιών της 17 χρόνια μετά την εξαφάνισή της
- «Μαζί μπορούμε τα πάντα, ευχαριστούμε για την απίστευτη στήριξη» – Το μήνυμα του Ολυμπιακού στον κόσμο του