Οι σκέψεις των Ελλήνων της Πόλης για τις εκλογές
Η στάση που κρατούν οι Ρωμιοί απέναντι στα τουρκικά κόμματα
Την ώρα που οι εκλογές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενδιαφέρον παρουσιάσει για την ελληνική μειονότητα της Πόλης αλλά και για τον Ελληνισμό, η στάση που κρατούν οι Ρωμιοί απέναντι στα κόμματα.
Μπορεί να ο αριθμός τους πλέον να είναι αισθητά μειωμένος, δεν παύουν όμως να αποτελούν μια κοινότητα δραστήρια τόσο σε κοινωνικό όσο και σε θρησκευτικό, πολιτιστικο επίπεδο.
Στις εκλογές, θετικά είναι τα μηνύματα πλειοψηφίας των Ρωμιών για τον Ερντογάν καθώς το έργο του είναι ουσιώδες και ιδιαίτερα μεγάλο.
Παρόλα αυτά δεν λείπουν βέβαια τα παράπονα για την αντιμετώπιση των μειονοτήτων σχετικά με τις ανάγκες και το σεβασμό των παραδόσεων. Από την άλλη, λίγοι είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν το κεμαλικο CHP, του Ιντσε, καθώς οι εποχές του Ατατούρκ αλλά και της σύγχρονης ιστορίας του κόμματος δεν φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις στον Ελληνισμό.
Ελάχιστοι φυσικά στηρίζουν τα εθνικιστικά κόμματα ενώ ένα μικρό μέρος αναμένεται να στηρίξει το ριζοσπαστικό κουρδικό κόμμα.
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025
- Μαγνησία: Στο νοσοκομείο 67χρονη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της



