
Το χρέος και η… Παναγιώταινα
Πανηγυρίζουν τώρα για τη «μεγάλη επιτυχία» της δεκαετούς επιμήκυνσης του χρέους, αλλά δεν έχουν ακόμη «σβήσει» από τα αφτιά μας οι «δεσμεύσεις» του προέδρου Τσίπρα για «διαγραφή του χρέους»
Βασικά δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε διότι οι δανειστές μας αποφάσισαν την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους κατά δέκα χρόνια, αλλά όπως λένε οι γιαγιάδες στην εύανδρο Ηπειρο «από το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα»!
Η οποία «Παναγιώταινα» συνεπάγεται εν προκειμένω επιμήκυνση δέκα ετών στο χρέος, άρα μιλάμε για αποπληρωμή μετά το 2028, οπότε, πρώτα ο Θεός και ο (όπως πάντα) «πάνσοφος» ελληνικός λαός, θα έχουμε πάρει τα ίσια μας ως χώρα και θα μπορούμε άνετα να εξυπηρετήσουμε το χρέος.
Το καλύτερο βέβαια, το οποίο είναι εξ ορισμού ο εχθρός του καλού, θα ήταν η επιμήκυνση να ξεπερνούσε τα 15 χρόνια, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της… γερμανοτσολιάδικης κυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου και των δανειστών το 2012, αλλά είπαμε και προηγουμένως, ας αρκεστούμε στην άγνωστή μας κυρία Παναγιώταινα, η οποία εμφανίζεται ολιγαρκής και αρκούντως εγκρατής.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla
- ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων
- Αταμάν: «Ήταν 10 αστυνομικοί μπροστά από τα αποδυτήριά μας»









