Παγωμένος εσπρέσο με αμύγδαλα, μέλι και λεβάντα
Ό,τι πιο ευχάριστο για μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού
Υλικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. αποξηραμένη μαγειρική λεβάντα
4-8 δόσεις εσπρέσο (ανάλογα με το πόσο δυνατό πίνετε τον καφέ σας)
Εκτέλεση
Ρίξτε τα αμύγδαλα στο φιλτραρισμένο νερό και αφήστε τα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ρίξτε τα αμύγδαλα, τα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα στο μπλέντερ.
Αλέστε 1-2′ στη μέγιστη ταχύτητα.
Σουρώστε το μίγμα.
Προσθέστε τον καφέ.
Ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια.
- Πάνω από 22 εκατομμύρια δοκίμια είναι προϊόντα… ΑΙ
- Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και δυνατούς ανέμους τη Μεγάλη Τρίτη – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
- DB Cooper: Το άλυτο μυστήριο του FBI – Θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του αεροπειρατή «φαντομά» μετά από 50 έτη
- Σχέσεις: Τα 3 είδη οικειότητας που κάνουν τα ζευγάρια πραγματικά ευτυχισμένα
- Το Υπουργικό έτεκεν bonus για Δημόσιο, ο υφυπουργός εξόργισε με την «τίκτουσα γυνή», για το Μάτι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν
- Παιδιά Τογιόκο: Χαμίνια στο υπερσύγχρονο Τόκιο