Ιράκ: Σε συνωμοσία απέδωσε την πυρκαγιά ο Αμπάντι
Εκ προθέσεως ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο με εκλογικό υλικό στη Βαγδάτη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι.
Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής πως η φωτιά που σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στη Βαγδάτη όπου φυλάσσονταν κάλπες είναι μέρος συνωμοσίας που έχει σκοπό να πλήξει τη δημοκρατική διαδικασία στο Ιράκ.
Είναι η πρώτη ένδειξη από την πλευρά της κυβέρνησης πως το περιστατικό προκλήθηκε εκ προθέσεως.
«Η πυρκαγιά σε αποθήκες εκλογικού υλικού… είναι συνωμοσία για να βλάψει το έθνος και τη δημοκρατία του. Θα λάβουμε όλα τ’ απαραίτητα μέτρα και θα πλήξουμε με σιδηρά πυγμή όποιον υπονομεύει την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών του», ανέφερε ο Αμπάντι.
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
- Τι είναι η σεισμική τράπεζα που θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- OnlyFans: Τι θα κάνει μια φιλάνθρωπος μητέρα τεσσάρων παιδιών με την «πορνομηχανή» των 7 δισ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442