Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες βεβαιώνουν, αλλά και η προσφάτως επιτευχθείσα τεχνική συμφωνία με την τρόικα πιστοποιεί ότι η τέταρτη αξιολόγηση όπως και συνολικά το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Και μαζί, παρά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να ορθώσει η σημερινή Ευρώπη, η εξομάλυνση του «ελληνικού προβλήματος» θα συνοδευτεί από κάποια ρύθμιση του χρέους, από την έκταση της οποίας θα κριθεί και ο χαρακτήρας της εξόδου στις αγορές.
Αν δηλαδή  θα είναι υποτυπωδώς αυτόνομη ή θα συνοδεύεται από μια μορφή βοηθητικής ή προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής.
Οπως και να έχει, πάντως, ο οκταετής κύκλος των Μνημονίων όντως κλείνει και ο ανεξάρτητος παρατηρητής οφείλει να αποδώσει στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνησή του τα δέοντα.

Και εξηγούμεθα: Αν εξαιρέσει κανείς την αχρείαστη και κατά κοινή πεποίθηση ζημιογόνο «διαπραγμάτευση» του πρώτου εξαμήνου  – αποτέλεσμα ομολογημένων στη συνέχεια αυταπατών και ψευδαισθήσεων , στην επόμενη φάση πειθάρχησε σε μεγάλο βαθμό και κατάφερε, σχεδόν σε συνθήκες κοινωνικής ειρήνης, να εξισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, αναιρώντας τη βασική πηγή αμφισβήτησης και καχυποψίας της διεθνούς οικονομικής κοινότητας απέναντι στην ελληνική οικονομία.
Μπορεί όντως να πέτυχε αυτή την εξισορρόπηση υπερφορολογώντας συγκεκριμένα τμήματα του ελληνικού λαού, αλλά την πέτυχε, αναλαμβάνοντας βεβαίως και το κόστος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ