Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ναμπούκκο της ΕΛΣ εντυπωσίασε το κοινό του Ηρωδείου

Ο Ναμπούκκο της ΕΛΣ εντυπωσίασε το κοινό του Ηρωδείου

Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου η πρεμιέρα του Ναμπούκκο, της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο.

Ο Ναμπούκκο θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι. Σε προσωπικό επίπεδο ανέδειξε τον Βέρντι ως τον σημαντικότερο Ιταλό συνθέτη του 19ου αιώνα, ενώ σε συλλογικό επίπεδο μετατράπηκε σε σύμβολο του αγώνα για την ενοποίηση της Ιταλίας. Η υπόθεση αφορά την αιχμαλωσία των Εβραίων από τον βασιλιά της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορα. Όταν, στην αλαζονεία του, εκείνος ζητά απ’ όλους να τον προσκυνήσουν ως θεό, τον πλήττει κεραυνός. Όταν αναγνωρίζει ως μόνο αληθινό θεό τον Ιεχωβά, βρίσκει πάλι τα λογικά του, απελευθερώνει τους Εβραίους και συναινεί στη σχέση της πραγματικής κόρης του, της Φενένας, με τον Ισμαήλ, ανιψιό του βασιλιά της Ιερουσαλήμ.

Στη νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο διακεκριμένος Ιταλός σκηνοθέτης Λέο Μουσκάτο επιλέγει μια σκηνική ερμηνεία του έργου πιο κοντά στην εποχή μας, με αναφορές στο Ολοκαύτωμα. Στην υψηλής αισθητικής εικόνα της παράστασης συνέβαλαν τα λιτά σκηνικά του Τιτσιάνο Σάντι, τα σύγχρονα κοστούμια της Σίλβια Αϋμονίνο, οι εντυπωσιακές προβολές του Λούκα Αττίλι και οι υποβλητικοί φωτισμοί του Αλεσσάντρο Βεράτσι.

Ο σπουδαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, που ερμήνευσε τον ρόλο του τίτλου, χειροκροτήθηκε θερμά κατά τη διάρκεια, αλλά και στο φινάλε της παράστασης. Θερμό χειροκρότημα και επευφημίες απέσπασαν οι συμπρωταγωνιστές του Σάε-Κιουνγκ Ριμ, Ρικκάρντο Τζανελλάτο, Έλενα Κασσιάν, Δημήτρης Φλεμοτόμος, Δημήτρης Κασιούμης, Γιάννης Καλύβας, Βαρβάρα Μπιζά.

Η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σημείωσαν εξαιρετική επίδοση ενθουσιάζοντας το κοινό. Ο αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν ανέδειξε τις πολλαπλές όψεις της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, συνοδεύοντας εξαιρετικά τη Χορωδία και τους πρωταγωνιστές.

Επόμενες παραστάσεις, απόψε Κυριακή 3, την Τετάρτη 6 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 21.00 στο Ηρώδειο.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024