Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Scorpions ξανά στην Ελλάδα - Αυτή τη φορά θα… γεμίσουν το Καλλιμάρμαρο

Οι Scorpions ξανά στην Ελλάδα – Αυτή τη φορά θα… γεμίσουν το Καλλιμάρμαρο

H δεκαετία του '80 φέρνει την δόξα: Το Rock you like a Hurricane, το Νo one Like You, το Send me an Angel, το Still Loving You , το Wind of Change κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πώς κατάφερε ένα γερμανικό ροκ συγκρότημα να έχει τόσο φανατικό κοινό στην Ελλάδα; Σχεδόν δεν υπάρχει συναυλιακό καλοκαίρι χωρίς τους Scorpions. Και οι συναυλίες τους είναι πάντοτε γεμάτες κόσμο – (ίσως) παραδόξως όλων των ηλικιών. Φέτος θα υποδεχθούν τοκοινό τους στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουλίου και αν αναρωτιέστε για τον κόσμο που θα πάει, τότε ενημερωτικά η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο.

Η ιστορία

Οι Scorpions φτιάχτηκαν το 1965 στο Αννόβερο, αλλά έγιναν πολύ γνωστοί κατά την δεκαετία του ’80. Αρχηγός του γκρουπ είναι ο Ρούντολφ Σένκερ, που είναι και το πιο σταθερό μέλος της μπάντας.Την δεκαετία του ’70 αποχωρούν δύο μέλη της μπάντας, ο Άχιμ Κίρσνινγκ και ο Γιούργκν Ρόζενταλ. Αλλά από το 1976 και μετά ξεκινά η σταδιακή άνοδος προς την κορυφή: Το άλμπουμ Virgin Killer, με το θρυλικό εξώφυλλο όπου ένα γυμνό κορίτσι στέκεται πίσω από ένα σπασμένο καράθυρο, έφερε στο συγκρότημα σημαντική έκθεση στην αγορά, νέο -περισσότερο- κοινό και επαφές σε καταστήματα και το ραδιόφωνο.

H δεκαετία του ’80 φέρνει την δόξα: Το Rock you like a Hurricane, το Νo one Like You, το Send me an Angel, το Still Loving You , το Wind of Change κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Στην Ελλάδα βρίσκουν θερμή ανταπόκριση από το κοινό, η οποία δεν παύει ποτέ.

Η μπάντα είναι ταξινομημένη στην 40ή θέση, στον κατάλογο του VH1 με τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ μουσικής σκηνής. Eπίσης, τo Rock You Like a Hurricane βρίσκεται στη 18η θέση του καταλόγου του VH1, με τα 100 καλύτερα ροκ κομμάτια. Οι Scorpions έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως.

Το τέλος που δεν ήρθε

Το 2010 οι Scorpions ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν μια τριετή παγκόσμια περιοδεία, ένα «Farewell tour», για να βάλουν ένα ένδοξο τέλος στην, σχεδόν, 50ετή πορεία τους. Όταν, όμως, τελείωσε η περιοδεία, ανακοινώθηκε πως το συγκρότημα θα συνεχίσει, αφού η ανταπόκριση του κόσμου -ακόμα και ανθρώπων18-120 ετών- ήταν κάτι παραπάνω από θερμή.

Ωστόσο, ένα επεισόδιο με τον αμερικανό ντράμερ του συγκροτήματος, James Kottak, απείλησε ξανά τους Scorpions.  Ο Kottak αντιμετώπιζε για χρόνια, πρόβλημα με το αλκοόλ και στην πτήση προς το Μπαχρέιν, κατανάλωσε αρκετή ποσότητα, έτσι ώστε να επιτεθεί φραστικά σε μουσουλμάνους επιβάτες αλλά και αξιωματούχους του αεροδρομίου στο Ντουμπάι. Φυσικά συνελήφθη και έκατσε ένα μήνα στην φυλακή, ενώ πλήρωσε και πρόστιμο 545$. Ο μουσικός υπεραμύνθηκε πως: «Δεν θυμάμαι ποτέ να έβρισα και δεν έκανα… το μεσαία δάκτυλο. Φυσικά και ΔΕΝ κατέβασα τα παντελόνια μου, απλά έδειξα ένα tattoo που έχω στην πλάτη μου. Μεθυσμένος ή όχι, δεν θα έλεγα αυτά τα πράγματα για τους μουσουλμάνους».

Αρχικά η γερμανική μπάντα ανακοίνωσε πως: «Όταν ο James Kottak έφτασε στο αεροδρόμιο του Dubai στις 3 Απριλίου, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το immigration και συνελήφθη. Ό,τι έγινε είναι εκτός του δικού μας ελέγχου και δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Για τις συναυλίες μας στη Γερμανία, τη θέση του James θα πάρει ένας Σουηδός drummer, ο Johan Frazon. Θα σας κρατάμε ενήμερους» και αργότερα όταν και επέστρεψε ο Kottak στις ΗΠΑ: «Ο James Kottak επιβιβάστηκε σε πτήση από το Ντουμπάι και έφτασε στις ΗΠΑ χθες βράδυ.  Θα πρέπει να βρει τρόπο να λύσει τα προβλήματα του».

Πριν την θέση του Kottak καλύψει ο Johan Frazon, είχε κάτσει στον θρόνο των τυμπάνων ο Mark Cross, όπου διαμένει στην Ελλάδα.  Για την περιοδεία του 2016 τον Κόττακ αντικατέστησε ο πρώην ντράμμερ των Motörhead Μίκι Ντι, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημο μέλος τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και έτσι αποχώρησε ο Κόττακ.

Η απίθανη αγάπη του κοινού

Κάποια στιγμή το συγκρότημα ερωτήθηκε για ποιους λόγους συνεχίζει αν επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά η καλύτερη απάντηση δίνεται από το ίδιο το κοινό: 50 χρόνια μπάντα και 100 εκατ. άλμπουμ αργότερα, οι Scorpions καταφέρνουν να προσελκύουν ακόμα τους 20αρηδες και να κρατούν σταθερό το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό τους.

Όσο κι αν οι ίδιοι οι Scorpions λένε πόσο αγάπησαν την Ελλάδα, το κοινό φαίνεται να τους έχει αγαπήσει περισσότερο. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να γεμίσει -όπως γεμίζουν πάντοτε οι συναυλίες των Scorpions- και το Καλλιμάρμαρο.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024