Υλικά:

400g κοφτό μακαρονάκι

375ml γάλα

150g τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουτ αλεύρι

2 κουτ βούτρο

 

Εκτέλεση:

Βράστε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένου βραστό νερό.

Παράλληλά σε μία πιο μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, το αλεύρι και σβήστε με το γάλα.

Στο τέλος προσθέστε το τριμμένο τσένταρ σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να δέσει το μείγμα.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι

Στραγγίστε τα έτοιμα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε.

Εάν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο, μπορείτε να ψήσετε το έτοιμο μείγμα λίγο ακόμα στο φούρνο αφού προσθέσετε λίγο παραπάνω τριμμένο τσένταρ.

Αφήστε το στο φούρνο για 10-15’ στους 220 βαθμούς.