Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο Παναθηναϊκός, είναι σπάνιο να παραμένουν εντός του οργανισμού του κάποιοι… ρομαντικοί, που το λέει η ψυχή τους.

Θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία με τίτλο «Η κούρσα». Η κούρσα του Δώνη στο Άμστερνταμ. Εκείνη η κούρσα που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, μα φάνηκε αιώνας. Με τη μπάλα να αναπηδά μπροστά του, εκείνος της έδινε μία και την έστελνε πιο μακριά. Και έτρεχε και την έφτανε ξανά. Μέχρι που πάσαρε στον Βαζέχα. «Παγώνει το Άμστερνταμ».

Ο Απρίλιος του 1996 δεν θα σβήσει ποτέ από το μυαλό κάθε Παναθηναϊκού. Διπλό στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, πρώτο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ στο Παρίσι. Η καλύτερη εβδομάδα όλης της «πράσινης» ιστορίας. 22 χρόνια μετά από εκείνες τις ευτυχισμένες μέρες, ο κόσμος ζει μελαγχολικά βλέποντας ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει Άγιαξ. Δεν υπάρχει Βαζέχα. Δεν υπάρχει «η κούρσα».

Υπάρχει όμως Δώνης. Ο Γιώργος γιατί «φλερτάρει» πιο έντονα από ποτέ πλέον με τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Υπάρχει και μια άλλου είδους «κούρσα». Του γιου του, Χρήστου. Πιο δύσκολη από εκείνη του Άμστερνταμ. Χρειάστηκε να «τρέξει» χιλιόμετρα για να τα καταφέρει. Χρειάστηκε να κάνει υπομονή. Να παίξει δανεικός, να φύγει στο εξωτερικό, να αλλάξει θέση, να μείνει απλήρωτος.

Η σημερινή υπογραφή του Χρήστου Δώνη σε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό είναι ο προορισμός μιας κούρσας που κρατάει κοντά έξι χρόνια τώρα. Από τότε που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, μέχρι αυτό που υπέγραψε σήμερα.

Της καθιέρωσης. Της αναγνώρισης. Ο Χρήστος Δώνης δεν θα γίνει ποτέ το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Δεν θα γίνει ποτέ ο νούμερο ένα σταρ του Παναθηναϊκού. Όμως η «κούρσα» του αξίζει το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων. Και στις δύσκολες μέρες που περνάει ο Παναθηναϊκός, είναι σπάνιο να παραμένουν εντός του οργανισμού του κάποιοι… ρομαντικοί, που το λέει η ψυχή τους.