Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές

Αλλάζουν οι τιμές σε 9.500 ζώνες από τις 10.600 όλης της Ελλάδας

Ο κύβος ερρίφθη για τις αλλαγές στις νέες αντικειμενικές αξίες. Μετά και τη σύσκεψη της Παρασκευής μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών αποφασίστηκε να καταρτιστούν άμεσα οι πίνακες με τις νέες και να υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ με τις νέες τιμές και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα προκύψουν από τους νέους συντελεστές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες, αν και η πρόταση που είχαν καταθέσει αρμοδίως ήταν ειδικά για εφέτος να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με τις ισχύουσες και όχι με τις νέες αντικειμενικές ή να βγουν δύο ξεχωριστά εκκαθαριστικά.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβεί, καθώς οι δανειστές έβαλαν βέτο ότι αν δεν προχωρήσουν οι νέες τιμές ζώνης και δεν υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ με αυτές τότε η 4η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ.

Το τελεσίγραφο των δανειστών κάνει λόγο για ολοκλήρωση των πινάκων με τις νέες αξίες στα μέσα Ιουνίου ώστε να μην υπάρξει θέμα στο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Οι περιοχές

ΑΤΤΙΚΗ: Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω, Αγιοι Ανάργυροι, Ιλιον, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρο, Χαϊδάρι, Αρτέμιδα, Αυλώνα, Αχαρνών, Βαρνάβα, Γραμματικό, Κάλαμο, Κιούρκα, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Ωρωπό, Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Ζεφύρι, Μαγούλα, Μέγαρα, Κινέττα, Φυλή.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ρέντη, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ασπροβάλτα, Κορδελιό, Επανομή, Ευκαρπία, Διαβατά, Σίνδο, Λαγκαδά, Μενεμένη, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Χαλάστρα, Χαλκηδόνα, Εξοχή, Φίλυρο, Χορτιάτη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024