Μια υπέροχη συνταγή για το πιο γλυκό πρωινό ξύπνημα, κι όχι μόνο. Δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα υλικά και μπορείτε να την συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα (αν έχετε)
  • 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)

Εκτέλεση

• Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα δύο. Τις αδειάζετε σε ένα μπολ μαζί με τη μαρμελάδα φράουλα.

• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα.

• Παίρνετε το βούτυρο (το έχετε αφήσει εκτός ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να είναι μαλακό), το κόβετε σε κομματάκια και το ρίχνετε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύετε με το χέρι σας να ενσωματώσετε το βούτυρο στην βρώμη μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.

• Τέλος, παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε καλά. Απλώνετε μια πρώτη στρώση φρούτου και πασπαλίζετε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνετε με μικρούς κύβους βουτύρου.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για περίπου 25 λεπτά.

Μπορείτε να την στολίσετε με ζάχαρη άχνη και λίγες φράουλες.