Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hurriyet: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που μας αποκαλεί αδέρφια

Hurriyet: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που μας αποκαλεί αδέρφια

Σε μια ημέρα που η Τουρκία εμφανίζεται υπόλογη για τα εγκλήματα που διετέλεσε απέναντι στον λαό των Ποντίων, τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν «πάτημα» να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το σκηνικό ντροπής που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Εκτενή αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σε μια ημέρα που η Τουρκία εμφανίζεται υπόλογη για τα εγκλήματα που διετέλεσε απέναντι στον λαό των Ποντίων, τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν «πάτημα» να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το σκηνικό ντροπής που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Με φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης, η Hurritet αναφέρει πως ο δήμαρχος «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ», συνδέοντας το επεισόδιο με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως «είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους», καθώς και στην πρότασή που είχε καταθέσει πριν εκλεγεί δήμαρχος, να ονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη, «Οδός Ατατούρκ».

H εφημερίδα, η οποία περιγράφει το χρονικό της επίθεσης καθώς και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή στον πολιτικό κόσμο, τονίζει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που συνάντησαν οι απόψεις του.

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάρης: Ήταν μια άθλια επίθεση

Συνελήφθησαν οι δύο προσαχθέντες για την επίθεση κατά Μπουτάρη

Ουρανία Μιχαλολιάκου για επίθεση κατά Μπουτάρη: «Μπράβο ρε μάγκες»

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024