
Γεννηματά: Όχι στον όρο «Ιλιντεν» για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Επανέλαβε τη θέση για ολοκληρωμένη συμφωνία-πακέτο, κατά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό
Τη διαφωνία της με τον προσδιορισμό του όρου «Ίλιντεν» στην ονομασία της πΓΔΜ εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής.
Η κ. Γεννηματά επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής αφορά ολοκληρωμένη συμφωνία με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις, συνταγματική αναθεώρηση και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πρώτα τη δυνατότητα το όνομα να είναι για όλες τις χρήσεις (erga omnes) και την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και μετά το ζήτημα της ονομασίας της. Ο κ. Τσίπρας είπε στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη συγκεκριμένη ονομασία και ότι για τον ίδιον αυτό που προέχει είναι οι προϋποθέσεις (erga omnes- Σύνταγμα) και όχι το όνομα.
Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι ο προσδιορισμός «Ίλιντεν» επιβεβαιώνει τον αλυτρωτισμό υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία πακέτο.
- Γιορτή σήμερα 30 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-1: Όλα θα κριθούν στο Λονδίνο (vid)
- Ηλεκτρονικές απάτες με πλαστά εισιτήρια για το Μουντιάλ και email-παγίδες
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ 86-82: Οι Μαδριλένοι έκαναν το πρώτο βήμα, πλήγμα με Ταβάρες
- Ινδία: Επτά νεκροί από κατάρρευση τοίχου σε νοσοκομείο της πόλης Μπανγκαλόρ




