Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
71ο Φεστιβάλ Καννών: Λίγο πριν από τα βραβεία

71ο Φεστιβάλ Καννών: Λίγο πριν από τα βραβεία

Σκέψεις και προβλέψεις καθώς η εφετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται το Σάββατο 19 Μαΐου

Το δεκαήμερο της κινηματογραφικής γιορτής που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Μάιο στην Κυανή Ακτή όπου να ‘ναι τελειώνει και έτσι το απόγευμα του Σαββάτου στην τελετή απονομής λήξης στην αίθουσα Λιμιέρ θα ξέρουμε προς τα πού θα έχει πλεύσει η κριτική επιτροπή και η πρόεδρός της, αυστραλέζα ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Ως τότε δεν μένει παρά μια αναδρομή στις ταινίες που παίχθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα και κάποιες σκέψεις για το πού αξίζει να δοθούν τα βραβεία, αν και με πολλές επιφυλάξεις, διότι τέσσερις ταινίες δεν είχαν προβληθεί όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είχε έντονη δραστηριότητα υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας εφέτος στις Κάννες, επομένως μένει να δούμε αν κάποια από τις ταινίες των τριών σκηνοθετριών που διαγωνίζονται θα πάρει κάποιο μεγάλο βραβείο – ίσως της σκηνοθεσίας. Αυτές είναι η Ιταλίδα Αλίς Ρορβάχερ με το μεταφυσικό δράμα «Lazzaro Felice», η Γαλλίδα Εβά Ισόν με το πολεμικό δράμα «Τα κορίτσια του ήλιου» και η Λιβανέζα Ναντίν Λαμπακί με την «Καπερναούμ», όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ένας έφηβος που βρίσκεται σε σύγκρουση με τους γονείς του (η «Καπερναούμ» προβάλλεται σήμερα το βράδυ).

Μια κινεζική ταινία και μια ιαπωνική θα βρίσκονται σίγουρα στα βραβεία, αλλά το ερώτημα είναι ποιο θα πάρουν. Θέμα και στις δύο είναι η οικογένεια με την ευρύτερη έννοια του όρου, αλλά και η ταυτότητα. Πρόκειται για τις «Ash is purest white» (Η στάχτη είναι το αγνότερο λευκό) του Ζία Ζάνγκε και «Shoplifters» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Εντα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024