Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξυγίανσης το... ανάγνωσμα

Εξυγίανσης το… ανάγνωσμα

Διαδικασίες εξπρές για τις τιμωρίες του τελικού. Υπάρχουν λόγοι, και δύο ομάδες που είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε όλα για να κλείσει το θέμα γρήγορα και βολικά

Παραδέχθηκαν λέει το κατηγορητήριο του τελικού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όχι αυτά που έγιναν, αυτά που γράφτηκαν και τα οποία έγιναν αιτία για να κληθούν σε απολογία. Ούτε για το ξύλο των οπαδών με την Αστυνομία υπάρει αναφορά, ούτε για τις μολότοφ ούτε για όλα εκείνα τα ιδιαίτερα event που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στην «γιορτή του ποδοσφαίρου» όπως την απόκάλεσε η ΕΠΟ μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Γραμμένου.

Φρόντισε η Ομοσπονδία για όλα. Έφερε ξένους διαιτητές για να έχει το κεφάλι της ήσυχο την επόμενη ημέρα, αλλά φρόντισε και για Έλληνες παρατηρητές. Για τρεις κυρίους οι οποίοι προφανώς ήταν σε άλλο γήπεδο, ή τέλος πάντων που δεν είχαν στυλό και χαρτί για να σημειώσουν τις εχθροπραξίες που έλαβαν χώρα.

Με βάση τον κώδικα, και το άρθρο 15 παράγραφος 4 τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθούν με -3. Επειδή φρόντισαν παραμονή του τελικού και οι δύο να επικυρωθεί η προηγούμενη βαθμολογία (ακριβώς για αυτόν τον λόγο), η τιμωρία τους πήγαινε για τη νέα σεζόν. Εδώ όμως μπήκε στη μέση η «εξυγίανση» όπως φαίνεται και φρόντισε να είναι καλή μαζί τους.

Για συμπεριφορά οπαδών τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών μόνο ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πληρώσουν ένα πρόστιμο για το άναμμα πυρσών και τις ρίψεις φωτοβολίδων. Ούτε χρήση βίντεο από το αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο, ούτε αυτεπάγγελτη παρέμβαση από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, ούτε καν… εμπλοκή στην υπόθεση από την παρέμβαση του Ολυμπιακού. Να κλείσει η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δεν τους νοιάζει για τη ντροπή. Δεν είναι εκεί για να ντρέπονται. Είναι εκεί για να αποδεικνύουν αυτό που καταλαβαίνει κάθε κανονικός άνθρωπος. Και για το τι έγινε τη σεζόν που μόλις τελείωσε, και για το τι θα γίνει τη σεζόν που έρχεται. Να τους χαίρονται. Και κυρίως να τους χαίρεται η Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός που έδωσε «μάχες» για το ποδόσφαιρο αγνοώντας κάθε πολιτικό κόστος όπως λέει, ο Υπουργός Δικαιοσύνης που έχει μεγαλύτερη ευθύνη από όλους για αυτή τη λαίλαπα. Να είναι περήφανος και ο Υφυπουργός Βασιλειάδης, ο οποίος καλά θα κάνει να ζητήσει συγγνώμη για τη προ ημερών δήλωση του πως στον τελικό «πιάσαμε πάτο».

Όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα…

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024