Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλικοί γάμοι που άφησαν εποχή - Τα περίεργα και τα ευτράπελα

Βασιλικοί γάμοι που άφησαν εποχή – Τα περίεργα και τα ευτράπελα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η αμερικανίδα ηθοποιός και μέλλουσα σύζυγός του θέλουν να γραφτούν κι αυτοί στην ιστορία για τον γάμο τους.

Περίπου μία εβδομάδα απέμεινε πριν από τον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι με με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματά του στη Βρετανία. Αλλωστε, η βασιλική οικογένεια γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της επικοινωνίας και πώς να «πουλάει» τους γάμους της, ανανεώνοντας έτσι το ενδιαφέρον για τον θρόνο αλλά και γεμίζοντας τα ταμεία της χώρας αφού πρόκειται για μια από τις πλέον κερδοφόρες μπίζνες του νησιού.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο γάμος που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα να μείνει στην ιστορία, όπως και τόσοι άλλοι.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία αμερικανίδα σταρ να εισέρχεται στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Πρώτη ήτα η Γκρέις Κέλι, η οποία παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό τον Απρίλιο του 1956. Ο γάμος κινηματογραφήθηκε από τα στούντιο της MGM και έγινε σε δύο μέρη:  πρώτα έγινε ο πολιτικός και μετά ο θρησκευτικός. Η νύφη ήταν «μία αέρινη οπτασία», όπως είχε γράψει ο Τύπος εκείνη την εποχή. Το νυφικό της ήταν φτιαγμένο από βελγική δαντέλα κεντημένη με πέρλες και το είχε σχεδιάσει η Helen Rose.

Η θλιμμένη Σοράγια

Στα τέλη του 1959 έγινε ένας φανταστικός γάμος, όταν ο Σάχης της Περσίας Ρεζά Παχλαβί παντρευόταν την τρίτη κατά σειρά σύζυγό του καλλονή Φαράχ Ντιμπά, η οποία φορούσε νυφικό του Yves Saint Laurent. Ωστόσο, το γάμο σκίαζε η ιστορία της προηγούμενης συζύγου του Σάχη, Σοράγιας, την οποία χώρισε επειδή «δεν μπορούσε να του δώσει τον διάδοχο». Η Σοράγια έμεινε στην ιστορία ως «θλιμμένη πριγκίπισσα».

Ο Κάρολος, η  Νταϊάνα και τα ευτράπελα

Στις 21 Ιουλίου του 1981 παντρεύτηκε η αγαπημένη των «κοινών θνητών» Νταϊάνα τον μάλλον μη δημοφιλή πρίγκιπα Κάρολο. Ωστόσο, ο γάμος – υπερπαραγωγή ήταν γεμάτος ατέλειες. Το νυφικό της πριγκίπισσας είχε τσαλακωθεί και η τιάρα που φορούσε στο κεφάλι της ήταν τόσο βαριά που της προκάλεσε τρομερό πονοκέφαλο. Αμφότεροι το ζεύγος μπέρδεψε τα λόγια κατά την κρίσιμη στιγμή του μυστηρίου και τίποτε από όλα αυτά δεν θεωρήθηκε κακό σημάδι…

Φίλιππος της Ισπανίας και Λετίθια

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ισπανίας ήταν ένας περιζήτητος γαμπρός, όμως ο ίδιος έσπασε τα ταμπού και διάλεξε μία διάσημη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια των ειδήσεων του κρατικού καναλιού της Ισπανίας, Λετίθια. Ο γάμος τους έγινε στις 22 Μαΐου του 2004 στον καθεδρικό ναό της Μαδρίτης. Η νύφη φορούσε ένα νυφικό φτιαγμένο από τον Ισπανό σχεδιαστή Manuel Pertegaz, ο οποίος είναι και ο αγαπημένος του παλατιού, το οποίο είχε ένα πολύ μακρύ πέπλο, που στηριζόταν πάνω στο στέμμα που της χάρισε η πεθερά της, βασίλισσα Σοφία.

Η πανέμορφη Λάλα Σάλμα

Η Λάλα Σάλμα δεν ήταν γαλαζοαίματη. Ήταν όμως τόσο όμορφη και καλλιεργημένη που εντυπωσίασε τον διάδοχο του Μαρόκου, τον Μοχάμεντ τον 4ο, ο οποίος την παρουσίασε αποφασισμένος στους γονείς του και κατάφερε να τους αποσπάσει τη συγκατάθεση για να την παντρευτεί. Ο γάμος τους έγινε σε δύο φάσεις: Στις 21 Μαρτίου του 2002 υπέγραψε το ζευγάρι τη ληξιαρχική πράξη γάμου, παρουσία των δυο οικογενειών και των συμβολαιογράφων του παλατιού, ακολουθώντας τη νομοθεσία και τα έθιμα της χώρας του, και τρεις μήνες αργότερα έγινε ο επίσημος γάμος στη Ραμπάτ σε ένα τρικούβερτο τριήμερο γλέντι.

Αμπντουλάχ της Ιορδανίας και Ράνια

Ο σημερινός βασιλιάς της Ιορδανίας ήταν διάδοχος του θρόνου όταν γοητεύτηκε από την ομορφιά και το πνεύμα της Ράνια. Ο πατέρας του τότε διαδόχου δεν έχασε καιρό και ζήτησε αμέσως το χέρι της σημερινής βασίλισσας από τους γονείς της. Τρεις ημέρες μετά την πρώτη τους συνάντηση. έγινε ο γάμος τους στις 10 Ιουνίου του 1993 στο Αμάν. Η Ράνια, που κατάγεται από την Παλαιστίνη, φόρεσε ένα ροζ νυφικό από ταφτά, με λεπτομέρειες κεντημένες με χρυσοκλωστή. Η γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε έγινε στον κήπο του παλατιού και το ζευγάρι έκοψε την τούρτα (έξι ορόφων) με το σπαθί του Αμπντουλάχ.

Η νύφη που παραλίγο να σκοντάψει

Την ώρα που η Μασάκο της Ιαπωνίας έμπαινε στο ναό για να ενώσει τη μοίρα της με εκείνη του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου, στις 9 Ιουνίου του 1993, άρχισε να βρέχει. Και γιατί ήταν πρόβλημα αυτό; Η Μασάκο «εγκλωβίστηκε» στο παραδοσιακό νυφικό – κιμονό της, το οποίο ζύγιζε 16 κιλά (η αξία του ήταν 250.000 ευρώ). Σύμφωνα με το έθιμο, το προηγούμενο βράδυ του γάμου στην κρεβατοκάμαρα όπου θα κοιμόταν την επομένη το ζευγάρι τοποθετήθηκαν τέσσερα ασημένια πιάτα που περιείχαν 29 γλυκά φτιαγμένα από ρύζι, για να φέρουν τύχη στη σύλληψη αγοριού – διαδόχου.

Γουίλιαμ και Κέιτ

Στον γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ ο Πρίγκιπας δεν μπορούσε με τίποτα να της φορέσει στο δάχτυλο το δαχτυλίδι της. Ο ίδιος δεν ήθελε δαχτυλίδι αλλά η Κέιτ επέμενε. Το έφτιαξαν όμως ένα νούμερο μικρότερο για να μην φεύγει από το δάχτυλό της. Το φιλί στο μπαλκόνι που έδειχνε την αιώνια αγάπη τους καταστράφηκε από την μικρή Λουίζ την παράνυφο κόρη του Έντουαρντ και της Σόφι που εμφανώς έδειχνε να βαριέται την ζωή της.

Πάντως, ο γάμος αυτός έμεινε στην ιστορία και για τα… οπίσθια της αδερφής της πριγκίπισσας, της Πίπα Μίντλετον η οποία έλαμψε στο στενό φόρεμα που φορούσε κι έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024