Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλή Μπόρα έχει «σκουπιδότοπους;»

Στη φυλή Μπόρα έχει «σκουπιδότοπους;»

Μήπως να αρχίσουμε να βαράμε τα τύμπανα ώστε να αποφύγουμε τη λογοκρισία των σύγχρονων «Γεωργαλάδων;»

Η είδηση έχει ως εξής: Η φυλή του Αμαζονίου με την ονομασία Μπόρα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τη γλώσσα της σε ήχους χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο ρυθμό, ενώ χτυπούν ορισμένα τύμπανα.

Πέρα από τη γλωσσική επικοινωνία, η εν λόγω πρακτική θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη και αναγκαία από τους Μπόρα, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να επικοινωνήσουν και να μεταδώσουν πληροφορίες τουλάχιστον σε απόσταση 20 χλμ., σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτή η ασυνήθιστη μορφή επικοινωνίας αποτελεί ένα αντίγραφο τη γλώσσας που μιλούν οι ντόπιοι, με τους διαφορετικούς ρυθμούς να σημαίνουν διαφορετικές λέξεις και προτάσεις.

«Τι μας νοιάζει τι κάνουν οι… Μποριανοί», θα αναρωτηθεί κανείς στην Ελλάδα όπου η επικοινωνία έχει άπειρους τρόπους; Ισως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει κυρίως ως προς τον τρόπο που πρέπει να λέγονται και να γράφονται οι ειδήσεις. Μήπως δηλαδή θα ήταν ένας τρόπος αποφυγής της λογοκρισίας που θέλουν να επιβάλουν οι νέοι «Γεωργαλάδες»; Να αρχίσουμε όλοι τα τύμπανα για να μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα, χωρίς λογοκριμένα κείμενα, χωρίς υποδείξεις για το ποιο θέμα πρέπει να προβληθεί, χωρίς υβριστικά non papers από τον γηραιό δημοσιογράφο του Μαξίμου;

Είναι πολύ πιθανό ότι στην φυλή Μπόρα δεν υπάρχουν λογοκριτές, ούτε κυβερνητικοί κομισάριοι που κάνουν καθοδήγηση στα μέσα ενημέρωσης. Πιθανότατα να μην έχουν εφευρεθεί τα «μαύρα» μέτωπα κατά της λαοφιλούς κυβέρνησής τους.

Πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, όλα αυτά συνιστούν κανονικότητα. Και μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «σκουπιδότοπο» μη αρεστά μέσα ενημέρωσης δεν έχει μέλλον. Είναι καλύτερο να γίνουμε όλοι… Μποριανοί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024