Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες ιδιοκτήτες για έναν Πικάσο

Χιλιάδες ιδιοκτήτες για έναν Πικάσο

Ποιος είπε ότι πρέπει να είστε εκατομμυριούχοι για να αποκτήσετε ένα αυθεντικό έργο του διασημότερου καλλιτέχνη του 20ου αι., του Πάμπλο Πικάσο

Ποιος είπε ότι πρέπει να είστε εκατομμυριούχοι για να αποκτήσετε ένα αυθεντικό έργο του διασημότερου καλλιτέχνη του 20ου αι., του Πάμπλο Πικάσο. Η πώληση τουέργου του «Πορτρέτο σωματοφύλακα» είναι η απόδειξη. Ο πίνακας του 1968 διαστάσεων 58 x 28.5 εκατοστών βγήκε προς πώληση τον περασμένο Δεκέμβριο από ελβετική εμπορική ιστοσελίδα ευκαιριών, την Qoqa -η οποία διαθέτει από πακέτα διακοπών έως τρυπάνια – μέσω 40.000 μετοχών κόστους 51 δολαρίων η καθεμία, δηλαδή περί τα 2 εκατ. δολάρια.

Χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες για να ξεπουληθούν οι μετοχές και ο αριθμός των κατόχων του έργου πλέον ανέρχονται σε 25.000 άτομα. Πριν την πώληση η ιστοσελίδα, που δεν έχει αποκαλύψει πόσο πλήρωσε για να αποκτήσει τον πίνακα από ευρωπαίο συλλέκτη έδωσε το «Πορτρέτοσωματοφύλακα» προς εξέταση σε ειδικούς ώστε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του, αλλά και να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της τιμής.

«Όταν συλλάβαμε την ιδέα πολλοί μας είπαν να την ξεχάσουμε διότι θα ήταν αδύνατη η εφαρμογή της, λέει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Πασκάλ Μέγιερ. «Όταν δεκάναμε λόγο για έργο Πικάσο τότε ήταν που μας είπανε ότι είναι εντελώς αδύνατον. Ήταν η στιγμή που κρίναμε ότι η πρόκληση ήταν ακαταμάχητη κι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να εκδημοκρατήσουμε τον χώρο της αγοράς της τέχνης που μοιάζειαπρόσιτος στο ευρύ κοινό» .

Τώρα πλέον καθένας από τους νέους ιδιοκτήτες έχει στην κατοχή του μία κάρτα με την οποία του επιτρέπεται να δει τον πίνακα ως τον Οκτώβριο που θα βρίσκεται στη Γενεύη και στο μουσείο Mamco. Ο επόμενος σταθμός του θα προκύψει κατόπιν απόφασης των χιλιάδων νέων του ιδιοκτητών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024