Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο καθρέφτης του lifestyle

Ο καθρέφτης του lifestyle

Χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν Πέτρο Κωστόπουλο για να θεριέψει το lifestyle που όλοι ξεφυλλίσαμε. Και μέχρι να μάθουμε τι εστί «ξεβλάχεμα» ας κοιμόμαστε σε βάρδιες...

Βρέθηκε ευτυχώς μέσα στην αντάρα ο αποδιοπομπαίος τράγος και μπορεί έτσι το κοπάδι των ενοχών μας να σαλαγίσει σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη. Είμαστε, δεν είμαστε «βλάχοι» δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ, καθώς δεν βρέθηκα στη σωστή στιγμή τη λάθος εποχή που τώρα γενικώς καταγγέλλεται.

Διαισθάνομαι πάντως ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν Πέτρο Κωστόπουλο για να θεριέψει το lifestyle που όλοι ξεφυλλίσαμε (και όταν λέμε όλοι εννοούμε εκτός από εμάς που το παρατηρούμε). Στην πυρά των γενικεύσεων, ως γνωστόν, καίγονται και τα χλωρά. Μαζί μ’ αυτά και η πρώτη περίοδος του ΚΛΙΚ, όταν ο λαός της Μεταπολίτευσης επιθυμούσε άρτον, glossy θεάματα και απενοχοποίηση παντού.

Χρειαζόταν προφανώς σύστημα και οργάνωση για να πάρουν εκδίκηση τα glossy όνειρα από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Τι να σου κάνει μόνος του ένας επικεφαλής περιοδικών όταν γύρω του καίγονταν επιδοτήσεις στην πλατφόρμα των ντάτσουν και η «αυθεντική λαϊκότητα» άλωνε τα σαλόνια;

Τι να σου κάνει η μεγάλη σχολή του γκλάμουρ όταν τα νυχτερινά κέντρα βαφτίζονταν με το έτσι θέλω πολιτιστικά; Τα ένστικτα των Νεοελλήνων αποζητούσαν έναν καθρέφτη και το lifestyle τους προσέφερε έναν κρύβοντας επιμελώς την πίσω πλευρά του.

Είμαστε δεν είμαστε «βλάχοι» δεν γνωρίζω ούτε και σήμερα, αν και ακούω με ενδιαφέρον ότι η χρυσή εποχή του μικροαστισμού έληξε θριαμβευτικά με τελεσίδικη απόφαση στα social media.

Διατηρώ ορισμένες επιφυλάξεις βέβαια κάθε φορά που βλέπω υπουργό αριστερής κυβέρνησης να φοράει ποσέτ με φόντο τη Μακρόνησο (ξέρετε πόσα θα έπιανε αυτή η φωτογραφία επί παντοδυναμίας του glossy Τύπου;) ή όταν στρώνεται κόκκινο χαλί πάνω σε παλέτες για να πατήσει ο υπουργός Έθνικής Άμυνας σε επέτειο για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Μέχρι να βγει ετυμηγορία καθολικής ισχύος για το τι εστί «ξεβλάχεμα», ο βαλκάνιος, ο μεσογειακός, (άλλη παρεξηγημένη ταμπέλα), ο «ανατολίτης» και ο ευρωπαίος μέσα μας μπορούν να ξυπνούν και να κοιμούνται σε βάρδιες.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024