Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για τέλεια μαλλιά όταν δεν έχεις ούτε το χρόνο για ένα ζεστό απολαυστικό μπάνιο. Έγινες μαμά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις διάφορα tricks που θα σου χαρίσουν την παλιά σου αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις κομμωτικής ούτε άπλετο χρόνο προκειμένου να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λατρεμένη αλογοουρά

Τι πιο απλό και γρήγορο από το να δείχνεις σικάτη με μία αλογοουρά; Έχεις την εύκολη αυτή επιλογή είτε έχεις σγουρά είτε ίσια μαλλιά. Τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά χρειάζονται λίγο αφρό για μπούκλες ή λίγη λοσιόν για styling ώστε το προϊόν να στεγνώσει από μόνο του στα μαλλιά και να διατηρήσει το σχήμα της μπούκλας. Αν διαθέτεις ίσια μαλλιά, βάλε λίγο argan oil και απλά στέγνωσε με το πιστολάκι ώστε να έχεις έξτρα λάμψη. Για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, κάνε χωρίστρα στο πλάι και μάζεψε όλα τα μαλλιά σε χαμηλή αλογοουρά.

Επένδυσε σε καλό πιστολάκι

Το ξέρουμε ότι πλέον δεν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να επενδύσεις σε ένα πιστολάκι υψηλής ποιότητας. Κι αυτό γιατί τα μαλλιά σου θα στεγνώνουν σε χρόνο dt χωρίς όμως να επηρεάζεται η ποιότητα της τρίχας σου.

Βάλε χρώμα στα μαλλιά σου

Προφανώς και δεν εννοούμε να αφιερώσεις όλη τη μέρα σου σε ένα κομμωτήριο. Μία μικρή αλλαγή όμως θα φτιάξει τη διάθεση και θα αλλάξει αρκετά την ψυχολογία σου τώρα που είσαι περισσότερο μέσα στο σπίτι. Ζήτησε από κάποια φίλη να σου κάνει μερικές διακριτικές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο ή χρησιμοποίησε ένα κλασικό χρωμοσαμπουάν για αλλαγή απόχρωσης.

Προσάρμοσε τα μαλλιά στα νέα δεδομένα

Κι όμως, υπάρχουν ειδικοί που μας λένε ότι δεν χρειάζεται να λουζόμαστε συνέχεια και πως, εντέλει, τα μαλλιά θα προσαρμοστούν. Ακόμα κι αν περνάς μέρες… αλουσιάς, υπάρχει πάντα η λύση του ξηρού σαμπουάν αλλά και η μωρουδιακή πούδρα για να μην φαίνονται λαδωμένες οι ρίζες.

 

Ώρα για αφέλειες

Ένα ιδιαίτερο χτένισμα που σκεφτόσουν να κάνεις εδώ και χρόνια αλλά δεν το τολμούσες. Τώρα είναι η σωστή στιγμή για να κάνεις μία μικρή αλλαγή αλλά και για να καλύψεις τυχόν τριχοφυΐα στο μέτωπο που ενίοτε προκύπτει όταν είσαι έγκυος.

 

 

Πιάσε τα αξεσουάρ

Είναι και εκείνες οι μέρες που δεν έχεις ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να λουστείς αλλά πρέπει να βγεις από το σπίτι επειγόντως. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα εντυπωσιακά καπέλα, τα headbands και τα μαντίλια. Άσε που θα εντυπωσιάσεις ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι χάλια.