
Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ – κυβέρνησης για τη χρήση των βρετανικών βάσεων κατά Συρίας
Το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης
Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν επιδίωξε να αποτρέψει τη βρετανική κυβέρνηση από τη χρήση των βάσεων Ακρωτηρίου για τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, πολεμικές ενέργειες στη Συρία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαίδης σε γραπτή δήλωση χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης», η οποία, προστίθεται στην δήλωση, « αντί της ανάληψης ευθύνης, προτίμησε να καταφύγει στην μετατόπιση και τον αποπροσανατολισμό».
Στην κριτική του ΑΚΕΛ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επανέλαβε ότι οι βρετανικές βάσεις δεν είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ και χρόνια, πρόσθεσε, σταθμεύουν (στις βάσεις) πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις.
Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντάσσεται με τις θέσεις της και θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η χρήση χημικών όπλων. Επιθυμία της Λευκωσίας, πρόσθεσε, είναι η διευθέτηση της κρίσης στο διπλωματικό πεδίο.
- Υπό απειλή τα ελληνικά σχολεία στην Ιερουσαλήμ
- Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο – Οι περισσότερες για υπερβολική ταχύτητα
- Ολυμπιακός – Μύκονος Betsson 109-83: Έβγαλε την υποχρέωση με «καυτό» Νετζήπογλου και φουλάρει για «διαβολοβδομάδα» (vids)
- Shops Open on Palm Sunday as Easter Trading Hours Begin
- «Η Τρελή Στη Σοφίτα» δεν ήταν ποτέ τρελή
- «Πώς αγοράσατε το Predator;» – Πυρά της αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις για κρατική χρηματοδότηση της Intellexa

