Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού

Το ψαρονέφρι, δηλαδή το μπον φιλέ του χοιρινού, είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα

Υλικά (για 4 άτομα)

4 τεμάχια ψαρονέφρι των 250 γρ. το καθένα

12 βερίκοκα, αποξηραμένα, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο

1 καρότο, χονδροκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι, χονδροκομμένα

2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο

4 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4

200 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή έτοιμο σε ζελέ

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κάνουμε μικρές κατά μήκος εγκοπές στο κέντρο κάθε τεμαχίου κρέατος και τα γεμίζουμε με τα βερίκοκα.

Αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τα λαχανικά, το δενδρολίβανο και τα πορτοκάλια και περιχύνουμε με το κρασί και τον ζωμό του κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω το κρέας και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα, πετάμε τα λαχανικά και σουρώνουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια συμπυκνωμένη σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Κόβουμε σε φέτες το κρέας και το σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024