Η… κούρσα του Προμηθέα Πατρών προς την τετράδα συνεχίστηκε σήμερα (11/4) στη Ρόδο. Οι Αχαιοί πέρασαν νικηφόρα με 89-70 από την έδρα του Κολοσσού, για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, βελτίωσαν σε 14-8 το ρεκόρ τους και «έπιασαν» τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της κατάταξης (υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους Θεσσαλονικείς).
Με… βροχή τριπόντων (13/27), απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (43 έναντι 29) και διάθεση στη δημιουργία (19 ασίστ), ο Προμηθέας δεν… αγχώθηκε στη Ρόδο, επέβαλε το ρυθμό του από το πρώτο τζάμπολ και έφτασε άνετα στο πέμπτο εφετινό «διπλό». Φαγιέ (23π., 7ρ.) και Έλις (21π., 12ρ.) οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας.
Με σπασμένα τα… φρένα της επίθεσης, ο Προμηθέας σήκωσε κεφάλι στο σκορ με το… καλημέρα και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 (21-28). Τα ριμπάουντ συνέχισαν να κάνουν τη διαφορά, Λίποβι, Έλις και Φαγιέ έδωσαν ρεσιτάλ παραγωγικότητας και ο Προμηθέας ξέφυγε στο 14΄ με διαφορά ασφαλείας (23-37 στο 14′), για να την εκτοξεύσει ακόμη και στο +20 (27-47), πριν πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +15 (32-47). Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τον Προμηθέα να «αναρριχάται» στην τρίτη θέση, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Η Γκενκ του Καρέτσα νίκησε με 1-0 την Φράιμπουργκ και η Φερεντσβάρος με 2-0 την Μπράγκα. Ισοπαλία στο Θέλτα – Λιόν (1-1), ενώ η Μίντιλαντ πήρε το ντέρμπι με την Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0)
Τυπική υπόθεση είναι η ρεβάνς για την ΑΕΚ καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας με 4-0 σε βάρος της Τσέλιε και ουσιαστικά προκρίθηκε από το πρώτο ματς στα προημιτελικά του Conference League.
Βάργκα στο 3' Κοϊτά στο 33' και Γκατσικοβιτς στο 36' πέτυχαν τα τρία γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με την Τσέλιε, ενώ στις αρχές του δεύτερου σκόραρε και ο Μουκουντί (49'). Δείτε τα βίντεο.