Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκοτεινές σφαίρες

Σκοτεινές σφαίρες

Οι ψυχαναλυτές λένε ότι οι δημόσιες εμμονές σου είναι τα μεγαλύτερα ελλείμματά σου. Μόνο με αυτό το πρίσμα της ερασιτεχνικής ψυχανάλυσης μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θεσπίσει παρατηρητήριο ψευδών ειδήσεων

Οι ψυχαναλυτές λένε ότι οι δημόσιες εμμονές σου είναι τα μεγαλύτερα ελλείμματά σου. Η διαφήμιση της δύναμης είναι η συγκάλυψη της μειονεξίας σου, ο διδακτισμός και η κατήχηση είναι προβολή των παθών σου, η ηθικολογία είναι τα δικά σου ηθικά κενά. Φαίνεται δεν ισχύει μόνο στις σκοτεινές σφαίρες του μυαλού αλλά ισχύει και στην πολιτική.

Μόνο με αυτό το πρίσμα της ερασιτεχνικής ψυχανάλυσης μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θεσπίσει παρατηρητήριο ψευδών ειδήσεων. Το κόμμα που ταύτισε ιστορικά την περίοδό του στην αντιπολίτευση και την πρώτη κυβερνητική θητεία του με την απόλυτη εξαπάτηση του λαού, το κόμμα του οποίου δομικό στοιχείο επιτυχίας ήταν η δημιουργία μιας ολότελα φαντασιακής πραγματικότητας που πρόσφερε στην κοινωνία ως απατηλή διαφυγή, αίφνης γίνεται ο κυνηγός του ψεύδους. Αν δεν ήταν απύθμενο θράσος θα ήταν ξεκαρδιστικό αστείο.

Για θυμηθείτε τον εμπνευστή του Παρατηρητηρίου fake news, υπουργό Διαστημικής Πραγματικότητας Νίκο Παππά, το βράδυ της προκήρυξης του Δημοψηφίσματος, δηλαδή του ψευδέστερου διλήμματος που τέθηκε ποτέ στο λαό. Αύριο ξημερώνει μία ωραία μέρα, την Τρίτη θα ανοίξουν οι Τράπεζες.

Τα capital controls καταδυναστεύουν ακόμα την αγορά φυσικά, εκείνη η ωραία μέρα μας κόστισε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο υπουργός όμως, απτόητος, τώρα κυνηγά τους ψεύτες.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, το Μνημόνιο που θα σκιστεί, το χρέος που θα μηδενιστεί, το κατοχικό δάνειο που θα μας επιστραφεί, τις συντάξεις που θα επανέλθουν, τους μισθούς που θα αποκατασταθούν, τα διόδια που δεν θα πληρώνουμε, τα κυβερνητικά αεροπλάνα που θα πουλήσουμε, τους μετακλητούς που θα μειώσουμε, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα εξαφανίσουμε, τον ΦΠΑ στα νησιά που δεν θα πειράξουμε, το αφορολόγητο που δεν θα πειράξουμε, τα σπίτια που δεν θα εκπλειστηριάσουμε -δεν έχει τέλος ο κατάλογος της πλαστής πραγματικότητας που είχε πλάσει η φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να εξαπατήσει ένα λαό.

Και όχι πως σταμάτησε μετά τις τελευταίες εκλογές η παραγωγή ψεύδους. Μόνο να παρακολουθήσει κανείς τις απίστευτες διανοητικές πιρουέτες του Γιώργου Κατρούγκαλου με τις συντάξεις που κάθε φορά έσωζε και κάθε φορά ανεξήγητα οι γονείς μου έπαιρναν λιγότερα, θα υποκλιθεί στην ευρηματικότητα και την ευκινησία της Κυβέρνησης στο σπορ της παραπλάνησης.

Καμιά φορά η ίδια η πραγματικότητα ειρωνεύεται. Tα Fake News είναι ο παγκόσμιος νεολογισμός που ήρθε να περιγράψει κάτι που φυσικά προϋπήρχε κι εμείς το ξέραμε καλά. Βοηθά πάντως στη συνεννόηση η σαφήνεια του όρου. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στην παγκόσμια ορολογία έχει και ο αρχηγός του Νίκου Παππά συνεισφέρει μία λέξη διεθνούς συνεννόησης. Kolotoumba.

*Η Λίνα Παπαδάκη είναι διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024