Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κονιόρδου: Ατυχής γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Σούνιο

Κονιόρδου: Ατυχής γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Σούνιο

H εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ, για να λυθεί το ζήτημα.

Ατυχή γνωμοδότηση, χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου, την αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για τα γυρίσματα σειράς του BBC.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην Ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, η υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα, λέγοντας ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ, για να λυθεί το ζήτημα. ΄Πρέπει να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες , να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει film friedly για τον κινηματογράφο, είπε η κ. Κονιόρδου.

Ειδικότερα για το θέμα της προσέλκυσης διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο για το cash rebate ο οποίος, όπως είπε, θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση αυτή. Από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού είπε η κ. Κονιόρδου, εργαζόμαστε εντατικά στο πλαίσιο ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση αδειοδοτήσεων, τελών χρήσης και κινηματογράφησης και την εναρμόνισή τους με τις καλές πρακτικές των άλλων χωρών. Μετά το Πάσχα το Υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει ολοκληρωμένο το πλήρες σχέδιο σε σχέση με τα παραπάνω.

Η κ. Κονιόρδου αναφέρθηκε και γενικότερα στις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και στις συνέργειες και συνεργασίες που πραγματοποιούνται για την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τον ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο θα αντιστοιχεί με την άνθιση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1 εκ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). «Με τον τρόπο αυτό κινηθήκαμε προς την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για αναπλήρωση πόρων, οι οποίοι μειώθηκαν μετά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου επί των εισιτηρίων των κινηματογραφικών αιθουσών» σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα επιτρέψει αφενός στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να προχωρήσει δυναμικά στην επιτάχυνση της χρηματοδότησης σχεδίων κινηματογραφικών έργων, τα οποία είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν και αφετέρου «είχε ως σκοπό να συνδράμει την ανάπτυξη των σημαντικών δράσεων του Hellenic Film Commission στις διεθνείς αγορές – δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα» .

Μίλησε επίσης για τη χρηματοδότηση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας και της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- Camera Zizanio, με 100.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, τέλος, ανακοίνωσε την παραγωγή δύο ταινιών μικρού μήκους από κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Με την παραγωγή αυτή ολοκληρώνεται μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Καταστήματος Κράτησης, που οργανώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στόχος της δράσης υπήρξε -πέρα από την ψυχαγωγία και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κρατουμένων- η δημιουργική απασχόλησή τους, ώστε κάποιοι εξ΄ αυτών να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και στο στάδιο της κοινωνικής τους επανένταξης να έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν επαγγελματική ενασχόληση στην αγορά της εικόνας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε 3 Ιουλίου 2017.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024