Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meet the Lamb

Meet the Lamb

To «Meet the Lamb» είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Food Expo.

Το δεύτερο έτος του Προγράμματος Meet the Lamb ξεκινά με δυναμική παρουσία στην κλαδική έκθεση Food Expo, από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo. Στο Hall 2, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) θα υποδεχτεί στο περίπτερο D28-E44 τους επαγγελματίες του κλάδου παραγωγής και κρέατος.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής αυτής, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα και τις δράσεις του, αλλά και να λάβουν τον ενημερωτικό επαγγελματικό οδηγό του Προγράμματος.

Στους επισκέπτες θα παρουσιαστεί επίσης ο Νέος Οδηγός Κοπής Πρόβειου Κρέατος αλλά και το video του Προγράμματος, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει γευσιγνωσία εδεσμάτων με πρωταγωνιστή το πρόβειο κρέας από εξειδικευμένη ομάδα σεφ.

Ο σκοπός
Το Μeet the Lamb είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χώρες – στόχοι είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία και σκοπός η ανάδειξη της ποιότητας του Ευρωπαϊκού πρόβειου κρέατος, η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ποιότητάς του, η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του και κατά συνέπεια της κατανάλωσής του στις αγορές των παραπάνω χωρών.

Το πρόβειο κρέας
Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφικής κληρονομιάς της Μεσογείου με συνέπεια τη σημαντική παραγωγή του στο Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη καταλαμβάνοντας μερίδιο μεγαλύτερο από το 9% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής.

Η εκτροφή αιγοπροβάτων είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ελλαδικές ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, αξιοποιώντας μεγάλες εκτάσεις ημιορεινών και ορεινών βοσκοτόπων, που διαφορετικά θα έμεναν αναξιοποίητες με συνέπεια τη σταδιακή ερήμωσή τους.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024