Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλογή Candy Crush για τον οίκο μόδας agnes b.

Συλλογή Candy Crush για τον οίκο μόδας agnes b.

Η ανοιξιάτικη ανδρική και γυναικεία συλλογή ρούχων του γαλλικού οίκου μόδας agnès b. δανείστηκε στοιχεία από το «Candy Crush». Όμως, το brand ενσωμάτωσε στα κομμάτια της συλλογής, (ρούχα και αξεσουάρ) έργα τέχνης με τον τίτλο «Candy Crush» του καλλιτέχνη γκράφιτι John «JonOne» Perello.

Η ανοιξιάτικη ανδρική και γυναικεία συλλογή ρούχων του γαλλικού οίκου μόδας agnès b. δανείστηκε στοιχεία από το «Candy Crush».

Όμως, το brand ενσωμάτωσε στα κομμάτια της συλλογής, (ρούχα και αξεσουάρ) έργα τέχνης με τον τίτλο «Candy Crush» του καλλιτέχνη γκράφιτι John «JonOne» Perello.

Γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα «JonOne», ο γεννημένος στην Αμερική Τζον Άντριου Περέλο γνώρισε τη σχεδιάστρια μόδας Agnes B. (Agnes Andree Marguerite Trouble) όταν μετακόμισε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’80. Αφού παρουσίασε έργα του στη γκαλερί της, τη Gallery du Jour το 1989, ο Περέλο συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις προτού διοργανώσει το 2015 την πρώτη ατομική του έκθεση «Fireworks». Τα έργα «Candy Crush» δημιουργήθηκαν για την έκθεση του 2015.

Ήταν σημαντική χρονιά για τον Περέλο. Αφού του ανατέθηκε έργο μεγάλης κλίμακας που παρουσιάστηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι το 2015, αναπαράχθηκε και σε γαλλικά γραμματόσημα. Στον καλλιτέχνη απονεμήθηκε την ίδια χρονιά το παράσημο του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

Προς τιμήν της συλλογής «Candy Crush» που φέρει τον τίτλο του δημοφιλούς παιχνιδιού στα smartphones, ο Περέλο δημιουργεί τρεις μεγάλους καμβάδες στο κέντρο της Νέας Υόρκης στο κατάστημα της agnès b, όπου θα διατίθεται η σειρά ρούχων.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με το WWD κα θα περιλαμβάνει επίσης έργα καλλιτεχνών από τη διεθνή κολεκτίβα καλλιτεχνών γκράφιτι που ίδρυσε ο «JonOne», «The 156 Allstarz Crew», συμπεριλαμβανομένων των Faust, Gorey, Omni, Criz, Snatch και Jez.

Η έκθεση «JonOne in Gotham» θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου στη boutique του γαλλικού οίκου μόδας στη Νέα Υόρκη.

Αφού ξεκίνησε το γκράφιτι στα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης «ως μουσεία που διασχίζουν την πόλη», ο καλλιτέχνης εγκατέλειψε τις ρίζες του στο Χάρλεμ για να μετακομίσει στο Παρίσι. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο «JonOne» αιφνιδιάστηκε όταν διαπίστωσε ότι οι καλλιτέχνες γνώριζαν το έργο του. Στις δεκαετίες που έχουν περάσει από τότε, έχει καθιερωθεί ως αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο καλλιτέχνης που συνδυάζει hip-hop, street art και γκράφιτι.

Στις αρχές του μήνα εγκαινιάστηκε έκθεση με έργα του στη Ρώμη, στη Wunderkammern Gallery και στις 19 Απριλίου θα εγκαινιαστεί μία ακόμη έκθεσή του στη Ζυρίχη, στη Kolly gallery.

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024