Απίστευτα πράγματα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα στον Πειραιά, με τα ΜΑΤ να μετατρέπουν σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης, με χημικά, κρότου λάμψης και ωμή βία εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού!

Περίπου 300 οπαδοί των Πειραιωτών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά!


Μετά την απόφαση των υπεύθυνων του πολυχώρου «Κremlino» να μην διεξαχθεί στο μαγαζί η εκδήλωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ανακοίνωσε την αλλαγή του χώρου εκδήλωσης – συζήτησης με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια». Αποφασίστηκε, μάλιστα, να μεταφερθεί η εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Θεοξενία».

Μόλις έγινε γνωστή η αλλαγή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού (που όσο περνάει η ώρα γίνονται και περισσότεροι), μετακινήθηκαν προς την οδό Καραολή Δημητρίου και στο ξενοδοχείο «Θεοξένια», όπου ήδη είχαν παραταχθεί αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες αποδείχθηκε ότι είχαν σαφή εντολή να μην επιτρέψουν τη συγκέντρωση και να κάνουν την… απαραίτητη χρήση βίας, για να απομακρύνουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μόλις οι Ερυθρόλευκοι οπαδοί πλησίασαν στον χώρο ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, αλλά χωρίς να κάνουν καμία επιθετική κίνηση, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με κλομπ και χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ένας οπαδός του Ολυμπιακού και να ξεκινήσουν μεγάλης έντασης και έκτασης επεισόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δια της βίας προσπάθησαν να οδηγήσουν τους φίλους των Πειραιωτών ξανά προς την Πλατεία Κοραή, απομακρύνοντάς τους από το σημείο όπου πρόκειται να μιλήσει ο Υπουργός Οικονομικών. Χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να «σπάσουν» τη συγκέντρωση, η οποία όσο περνάει η ώρα τόσο μεγαλώνει, καθώς ολοένα και περισσότεροι οπαδοί των Πειραιωτών συρρέουν στον χώρο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ενέργεια των ανδρών των ΜΑΤ να επιτεθούν απρόκλητα και να ξυλοκοπήσουν βίαια διαμαρτυρόμενους οπαδούς των Πειραιωτών έχει προκαλέσει τεράστια ένταση. Οι δρόμοι γύρω από το Δημοτικό Θέατρο έχουν κλείσει, με το κέντρο του Πειραιά να βρίσκεται σε καθεστώς χάους! Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή πρόκληση από τους συγκεντρωμένους, πέρα από τα συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης!

Ομιλία

Πάντως, η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, γύρω στις 8 παρά 10 το βράδυ και στην αίθουσα ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Περαιά και φορείς της πόλης. Ο υπουργός άρχισε να μιλά χωρίς γραμμένη ομιλία.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο