Τι σπίτια αγοράζουν οι Ελληνες – Ποια μένουν στα αζήτητα
Παλαιές κατοικίες και μέχρι 100 τετραγωνικά μέτρα προτιμούν οι αγοραστές ακινήτων. Εξι στις δέκα κατοικίες που πωλήθηκαν το 2017 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και πάνω από τις μισές στη Θεσσαλονίκη ήταν παλαιές άνω των 25 ετών και μεσαίας επιφάνειας 70 - 110 τετραγωνικών μέτρων.
Παλαιές κατοικίες και μέχρι 100 τετραγωνικά μέτρα προτιμούν οι αγοραστές ακινήτων. Εξι στις δέκα κατοικίες που πωλήθηκαν το 2017 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και πάνω από τις μισές στη Θεσσαλονίκη ήταν παλαιές άνω των 25 ετών και μεσαίας επιφάνειας 70 – 110 τετραγωνικών μέτρων.
Στα αζήτητα βρίσκονται νεόδμητα ακίνητα άνω των 150 τ.μ., καθώς οι τιμές πώλησής τους παραμένουν υψηλές και αποτρέπουν τους υποψήφιους αγοραστές.
Η κτηματαγορά, έπειτα από μια δεκαετία κατάρρευσης, αρχίζει να εμφανίζει δειλά σημάδια ανάκαμψης. Κάτι αρχίζει να κινείται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/ΜΑΧ, οι τιμές των ακινήτων παρουσιάζουν κατά μέσο όρο οριακή αύξηση της τάξεως του 1%, αποδεικνύοντας ότι οι σταθεροποιητικές τάσεις της προηγούμενης χρονιάς εξελίσσονται σταδιακά σε αυξητικές.
Περισσότερα διαβάστε εδώ:
- Μέγαρα: SOS από 112 – «Φύγετε από υπόγειους και ισόγειους χώρους» – Πλημμυρικά φαινόμενα
- Οι ΗΠΑ πουλούν τεράστιες ποσότητες βομβών στον Καναδά αξίας 2,68 δισ. δολαρίων
- Ανδρουλάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη»
- Ειρηνικός: 4 νεκροί σε νέο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους με «ναρκωτικά»
- Τσεχία: Εκ νέου πρωθυπουργός ο τραμπιστής δισεκατομμυριούχος Μπάμπις
- Λιθουανία: Καταδικάστηκε για αντισημιτικές δηλώσεις ο ηγέτης ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού